Spelersvrouw.nl

Thea Bundgaard Christensen, de vriendin van Lucas Andersen

Thea Bundgaard Christensen de vriendin van Lucas Andersen Ajax

Gekscherend werd wel eens geopperd dat Lucas Andersen wel eens homo zou kunnen zijn, gezien zijn malle hondje en ietwat verwijfde houding. Maar de Deense aanvaller heeft toch echt een vriendin die luistert naar de naam Thea Bundgaard Christensen.

De vleugelspits klopte in 2014 eindelijk op de deur bij Ajax. Hij had het daarvoor moeilijk, onder meer met het leven in een pleeggezin, nota bene in Almere-Buiten. ,,Ik kende een lange periode van heimwee en dacht zelfs aan vertrekken bij Ajax”, blikt de Deen terug. “Ik was mijn vrijheid kwijt. Het idee was goed. Maar als jongere geniet je van je vrijheid en nu moest ik toestemming vragen voor alles wat ik wilde doen.”

Op trainingskamp in Brazilië sprak Andersen ploeggenoten over zijn worstelingen: ,,Door de gesprekken met Christian Eriksen, Nicolai Boilesen en Viktor Fischer werd me duidelijk dat mijn ervaringen niet uniek waren. Sinds de winterstop gaat het beter omdat ik mijn eigen appartement ben gaan bewonen en mijn vriendin Thea uit Denemarken is overgekomen.”

Thea Bundgaard Christensen de vriendin van Lucas Andersen

Thea dus. Een schattig Deens meisje uit Sommige in Noord-Jutland, niet eens een echte glamourvrouw als kunnen zowel Thea als Lucas niet ontzegd worden dat ze gevoel voor mode hebben. Een slimme meid ook, die Engels, maatschappijleer en psychologie studeerde aan de Universiteit in Aarhus. Maar tegenwoordig slijt ze haar dagen dus in Amsterdam als ‘voetbalvrouw’.

Thea Bundgaard Christensen vriendin Lucas Andersen

Zodoende vult de relatie van Andersen haar dagen, zo leert haar Instagram-profiel ons, met schaatsen, stedentrips naar oa Parijs, koken, cocktails drinken en natuurlijk het uitlaten van hun hond Bailey. Haar levensmotto: ,,Wees jezelf, want ieder ander bestaat al.” Ze schreef ook enige tijd een blog, maar stopte daar in 2012 mee vanwege een gebrek aan inspiratie.

Tegenwoordig wonen Lucas Andersen en zijn vriendin Thea Christensen, en niet te vergeten hun hond die overal mee heen gezeuld wordt in een hondentas, in een appartement in Amsterdam. Het koppel was duidelijk al op jeugdige leeftijd gelukkig met elkaar.

Thea Bundgaard Christensen vriendin van Lucas Andersen