Spelersvrouw.nl

Sophie de Vries, vriendin van Jan Vertonghen

Sophie de Vries vriendin van Jan Vertonghen

Jan Vertonghen veroverde al op de middelbare school het hart van zijn vriendin Sophie de Vries. De Rode Duivel is inmiddels getrouwd met de Nederlandse Sophie.

De verdediger leerde de mooie Sophie kennen op het VMBO in Amsterdam Zuidoost, waar hij sinds zijn 17e de jeugdopleiding van Ajax doorliep. Sophie is Amsterdamse en ging na de middelbare school naar de Hogeschool voor de Kunsten. ,,Ze wil regisseur worden. Theater maken is haar passie”, vertelde Vertonghen het AD.

Vooral haar pittige karakter sprak de mandekker aan. ,,Als wij discussiëren zegt ze niet gelijk ja en amen. Of theater mij interesseert? Ik vind het leuk om met haar mee te gaan kijken naar stukken die zij uitkiest. Laatst nog hebben we in de Engelenbak, een kleine schouwburg bij de Dam, een Belgisch stuk gezien. Ik heb dat nodig, andere mensen ontmoeten en ook met andere dingen bezig zijn dan voetbal alleen. Mede daarom heb ik mijn studie Sportmanagement en marketing aan de Johan Cruyff University weer opgepakt. Ik zit in het tweede jaar. Laatst heb ik nog een werkstuk moeten maken over de strategie achter de losse sportkrant die het AD deze zomer uitbracht.”

Sophie de Vries vriendin Jan Vertonghen

Inmiddels werkt Sophie de Vries: ,,Mijn vriendin werkt in het theater en is zelfs nog voor mij naar Londen verhuisd. Ze heeft me sociaal sterk beïnvloed en van mij een wereldburger gemaakt.” In 2014 vroeg Vertonghen zijn vriendin ten huwelijk, een jaar later werd hun dochter Leyla geboren.

Sophie – zwart haar, lief koppie – viel onder meer vanwege het Vlaamse accent op Vertonghen, die anvankelijk wat timide was: ,,Ik vind het een poëtische taal. Het klinkt beeldend en vlot.” Vrijwel zeker zal Sophie de Vries, inmiddels Sophie Vertonghen geheten, ook tijdens het EK op de tribune om haar voetballende man aan te moedigen. Ze bezoekt ook regelmatig wedstrijden van Tottenham Hotspur. Sophie heeft ook een eigen website als freelance theaterdocente.