Spelersvrouw.nl

Sofia Balbi, de vrouw van sterspeler Luis Suarez

Sofia Balbi de vriendin van Luis Suarez

Sofia Balbi is de vrouw van Luis Suarez, de spits die nogal graag zijn tanden zet in zijn tegenstanders. De liefde tussen Sofia en Luis gaat terug tot hun jeugd, want ze was al vroeg de vriendin van Suarez.

Dat Balbi geen golddigger is, blijkt wel uit het moment waarop de twee elkaar ontmoetten. In 2001 werkte Luis als straatveger in de straten van Montevideo. Het verhaal gaat dat de destijds 15-jarige Suarez het geld dat hij daarmee verdiende, evenals de munten die hij op straat vond, opspaarde tot hij voldoende had om de mooie blondine mee uit te nemen.

Balbi komt, in tegenstelling tot haar voetballende man, uit een net en redelijk welvarend gezin. Suarez groeide op in moeilijkere omstandigheden. Desondanks ontving de familie van Balbi hem met open armen en probeerden hem aan te sporen om een opleiding te gaan volgen.

Inhoudsopgave

Vrouw van Luis Suarez

Sofia vormde ook een grote motivatie om een succesvolle speler te worden. Zijn jeugdliefde verhuisde namelijk in 2003 naar Barcelona. Luis bleef achter en nam zich voor om zich in de kijker te spelen bij een Europese club, zodat hij weer dichtbij zijn grote liefde kon komen. Het was FC Groningen dat Suarez in 2006 naar Nederland haalde.

Tijdens vrije dagen vloog Suarez steevast naar Barcelona om zijn vriendin te zien. Nog altijd is FC Barcelona de favoriete club van Suarez. In 2009 trouwden Luis en Sofia. Inmiddels hebben ze drie kinderen: Delfina, Benjamin en Lautaro.

Intimi stellen dat Sofia een goede invloed op het leven van Suarez heeft. Ze is direct en eerlijk en vormt een steunpilaar in het leven van de Uruguayaan. Toch kon ook zij niet voorkomen dat Luis Suarez in de WK-wedstrijd tegen Italië voor de derde keer een tegenstander beet. In zijn Ajax-tijd deed hij dat al eens bij Otman Bakkal, ditmaal was Chiellini de klos.

De FIFA schorste hem voor negen internationale duels. Bovendien mag hij vier maanden niet trainen, spelen of stadions bezoeken. Hopelijk kan de mooie Sofia hem de komende maanden amuseren en aan het verstand brengen dat zijn wangedrag wel eens een absolute doorbraak als topspeler in de weg kan staan.

Het gezin van Luis Suarez en Sofia Balbi

Delfina, Bejamin en Lautaro zijn de kinderen van het stel. Delfina, is het oudste van de kinderen. Zij is geboren op 5 augustus 2010. Benjamin, is de middelste, hij is geboren in 2013. Als laatst kwam Lautaro ter wereld. Hij kwam in 2018 op de aarde.

Luis woont samen met zijn gezin Uruguay. Hij speelt op dit moment voor de club waarbij het allemaal begon; Nacional. Op 11 juli 2006 maakte hij de overstap naar FC Groningen. Toen, voetbalde hij samen met Arjen Robben. Na FC Groningen, volgde clubs als Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid. Hij heeft nog steeds veel contact met Lionel Messi. Bij FC Barcelona waren ze beste vrienden.

Het leven van Luis Suarez en Sofia Balbi volgen? Volg ons dan op Instagram en Facebook.