Spelersvrouw.nl

Sjoerd de Vries vriend van Carlijn Achtereekte

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 november 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Sjoerd de Vries is de vriendin van Carlijn Achtereekte, een Nederlandse langebaanschaatsster die gespecialiseerd is in het allrounden. Sjoerd was zelf ook jarenlang langebaanschaatser.

Inhoudsopgave

Sjoerd de Vries vriend Carlijn Achtereekte

Sjoerd de Vries is in 1988 in Uitwellingerga in de provincie Friesland geboren. Hij begon in 2006 als schaatser, en borg twaalf jaar later de ijzers op in de kast.

De vriend van Carlijn Achtereekte was gespecialiseerd in de 1000 en 1500 meter en werd getraind door Desly Hill.

© Instagram

Sjoerd de Vries zelf ook oud-schaatser

Daarna stond Sjoerd ook nog náást het ijs: als coach van de Franse – inmiddels ook gestopte – Alexis Contin.

Zelf pakte Sjoerd enkel als junior gouden plakken. Wel won hij nog zilver op het Nederlands Kampioenschap afstanden.

Carlijn Achtereekte Nederlandse schaatsster

Carlijn Achtereekte zag in 1990 voor het eerst het levenslicht in Lettele. Ze woont tegenwoordig in Heerenveen, samen met vriend Sjoerd de Vries. In 2018 pakte Carlijn Olympisch goud en drie jaar eerder al het zilver op het NK Afstanden. Ze komt uit voor Team Jumbo-Visma.

De website Schaatsen.nl schrijft verder over de blondine dat ze de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool Windesheim heeft gevolgd, dus we kunnen met zekerheid stellen dat ze erg sportief is ingesteld.

In haar vrije tijd gaat Carlijn dan ook vaak wielrennen. Verder houdt ze van shoppen, lunchen met vriendinnen en, natuurlijk, tijd doorbrengen met vriend Sjoerd de Vries.