Spelersvrouw.nl

Sira Martínez de vriendin van Ferran Torres

Sira Martínez de vriendin van Ferran Torres

Sira Martínez is de vriendin van Ferran Torres. Voetbal is er bij haar met de paplepel ingegoten. Haar vader is oud-trainer van FC Barcelona; Luis Enrique. Ze leerden elkaar kennen in Manchester. Toen Ferran Torres bij FC Barcelona ging voetballen, was het al snel een relatie.

Ferran Torres die ook wel bekend staat onder de naam Ferran Torres Garcia, is een Spaanse voetballer die geboren is op 29 februari 2000. Hij speelt als aanvaller en maakte in 2021 de overstap van Manchester City naar FC Barcelona voor een bedrag van maar liefst 55 miljoen euro. Ferran Torres is geboren in de stad Foios in Spanje en begon zijn carrière in de jeugd van Valencia. 

Inhoudsopgave

Het begin van de carrière van Ferran Torres

Ferran Torres begon zoals al gezegd zijn jeugd bij Valencia dat hem al op zijn 6e in het jeugdteam opnam. Dit gebeurde allemaal nadat Torres besloot naar de opendag van deze club toe te gaan en daar mee te doen. Vervolgens speelde Ferran Torres achtereenvolgens voor alle jeugdelftallen van Valencia en dit bekroonde hij met een debuut in het eerste elftal op 30 november 2017.

Hij mocht in de gewonnen wedstrijd tegen Real Zaragoza in de 71e minuut het veld in de met 4-1 gewonnen wedstrijd in de Copa del Rey. Zijn eerste wedstrijd in de Primera Division duurder niet heel veel langer. Op 6 december mocht hij de laatste 10 minuten meespelen tegen SD Eibar in de met 2-1 verloren wedstrijd. 

De overstap naar Manchester City

Nadat Ferran Torres 97 keer uitkwam voor Valencia en daarin 9 keer wist te scoren, nam City Torres over. Op 4 augustus 2020 betaalde City een bedrag van 25 miljoen euro voor de aanvaller en speelde hij vervolgens 43 wedstrijden voor deze club, waarin hij 16 keer tot scoren kwam. 

Vertrek naar Barcelona

Nadat hij bij City mocht vertrekken, tekende bij op 28 december van het jaar 2021 een contract bij FC Barcelona. Deze club betaalde een bedrag van 55 miljoen euro voor de aanvaller dat nog verder zou kunnen oplopen tot 65 miljoen door allerlei bonussen.

Ferran Torres kan daarnaast niet zo worden verkocht, omdat er een afkoopclausule in het contract is opgenomen van 1 miljard euro. Enkele voorbeelden van spelers waarmee hij samen speelt: Pedri, Gavi en Ansu Fati.

De interlandcarrière van Torres voor Spanje

Zijn eerste wedstrijd voor de nationale ploeg van zijn land speelde hij in 2020. In de twee jaar dat hij nu voor de nationale ploeg van zijn land uitkomt, wist hij maar liefst 12 keer het net te vinden in 22 duels. 

Sira Martínez & Ferran Torres

De vriendin van Ferran Torres is absoluut geen onbekende. Ze is geboren op 1 april 2000 in Barcelona. Sira Martínez is de dochter van Luis Enrique. Ferran Torres en Sira Martínez zijn samen sinds 2020.

De twee leerde elkaar kennen tijdens zijn periode bij Manchester City waar Sira Martínez en Torres elkaar enkele keren zagen. Nadat Torres de overstap maakte naar de geboortestad van Sira Martínez duurde het niet lang voordat ze ook daadwerkelijk als stel door het leven gingen.

Social media

Op social media is Sira Martínez geen onbekende. Met haar ruim 165.000 volgers op Instagram is haar privéleven op de voet te volgen. Naast verschillende foto’s met haar vriendinnen, deelt ze ook regelmatig een foto van haar en Torres en uiteraard van haar andere grote liefdes, de honden.