Spelersvrouw.nl

Sinony van Putten vriendin van Ties Elzerman

Sinony van Putten vriendin van Ties Elzerman

Sinony van Putten is de vriendin van Ties Elzerman, een Nederlandse zwemmer. Ties is de zoon van de Haagse oud-zwemmer Hans Elzerman, die ook jarenlang trainer was bij het Nationaal Zweminstituut in Amsterdam.

Inhoudsopgave

Sinony van Putten vriendin Ties Elzerman

Sinony van Putten komt uit Amsterdam en rondde in 2015 op de hogeschool van die stad haar opleiding voeding en diëtiek af. Daarna ging ze op de Vrije Universiteit door voor een premaster gezondheidswetenschappen, om af te sluiten met een master in health sciences (specialisatie: nutrition and health).

Tijdens haar schooljaren had Sinony een bijbaantje als kassahoofd in de Ziggo Dome, en later als commercieel assistent in de supermarktketen Marqt. Sinds februari 2018 is de vriendin van Ties Elzerman werkzaam als consultant bij KTBA Labelcompliance.

Lees ook: Kelly de Jong is de vriendin van Joeri Verlinden

© Instagram: tieselzerman

Ties Elzerman zwemmer Nederland op EK 2019 in Glasgow

Maar natuurlijk is Sinony van Putten ook regelmatig op de tribunes van de zwembaden te vinden voor haar vriend Ties Elzerman. Hij was één van de eerste Nederlandse zwemmers die een ticket wist te grijpen voor het EK van 2019 in Glasgow (50 meter schoolslag).

Verder studeert Ties net als vriendin Sinony: hij volgt de opleiding tandheelkunde. “Eerst wilde ik de economische kant op en geneeskunde was ook nog een optie, maar dat vond ik uiteindelijk te breed. Bij tandheelkunde vind ik het fijn dat je je op één deel van het lichaam focust”, legde de spierbundel al eens uit op de website van het KNMT.

Ties naast zwemmer ook student tandheelkunde

Tussen zijn opleiding en zijn sport zag Ties veel gelijkenissen. “Bij beide wordt gestreefd naar perfectie. Volgens mij zijn veel tandartsen perfectionistisch en dat heb je in de topsport ook: je wilt jezelf elke dag verbeteren en het beste uit jezelf halen.”

“Het grootste verschil? Als ik tijdens een training een foutje maak, heeft dat geen grote gevolgen. Doe ik dat tijdens een behandeling, dan kan het wel serieuze gevolgen hebben. Je moet er tijdens een behandeling constant bij zijn. Tijdens zwemmen ben ik vooral bezig met trainen en is er maar één moment waarop ik moet presteren.”

Duidelijk is dat Sinony van Putten en Ties Elzerman een hardwerkend en ambitieus koppel vormen. Maar vooral een stapelverliefd koppel!

© Instagram: tieselzerman