Spelersvrouw.nl

Shanne Braspennincx de vriendin van Jeffrey Hoogland

Shanne Braspennincx vriendin Jeffrey Hoogland

Shanne Braspennincx is de vriendin van Jeffrey Hoogland. Als de twee samen op de bank zitten, kunnen ze het hebben over hun gemeenschappelijke beroep: zowel Shanne als Jeffrey is baanwielrenner!

Inhoudsopgave

Shanne Braspennincx vriendin Jeffrey Hoogland

Shanne Braspennincx doet het al jaren zeer verdienstelijk op de baan. In 2015 droomde ze van een medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, maar toen sloeg het noodlot toe. De Brabantse kreeg in juli 2015 namelijk een hartaanval. Een tijdlang mocht ze helemaal niks doen (“Hooguit rustig wandelen”), en pas een half jaar voor ‘Rio’ mocht ze los. Op de laatste testdag in het Franse Roubaix bleek het echter te weinig…

Shanne Braspennincx getroffen door noodlot

Wel bood bondscoach RenĂ© Wolff aan om Shanne op de reservelijst te zetten. In de Gelderlander vertelt Braspennincx: “Toen ik dat daar in Roubaix te horen kreeg, zat ik in een fase van ‘moet ik hier blij mee zijn?’ Ik weet nog dat ik tegen RenĂ© zei dat het voor mij niet hoefde.” Ze ging hard aan de slag om terug te komen aan de top en in 2019 lukte dat: ze werd Nederlands kampioen op de keirin en de 500 meter. De renster liet meteen weten dat de Spelen in Tokio haar grote doel waren!

Jeffrey Hoogland baanwielrenner

En misschien gaat Shanne wel samen met haar vriend Jeffrey Hoogland naar de Spelen, als een heus powerkoppel. Hij kwalificeerde zich in 2020 al voor het ‘summum van de sport’. In Rio de Janeiro kwam hij uit op de onderdelen sprint en teamsprint. Hij haalde individueel de achtste finales en werd met Oranje zesde.

Hoogland voelt zich ultiem gelukkig in zijn relatie met Shanne Braspenninckx. In 2019 vertelde hij aan de Stentor: “We hebben zoveel gemeen, dat is niet normaal. Allebei twee oudere broers en de jongste uit het gezin. Ik voelde dat ik direct veel aan Shanne had, kon veel met haar praten. We konden gewoon goed met elkaar opschieten. We hebben een klik.” Het koppel heeft een gele parkiet genaamd Bill, en de vogel is de reden dat er geen wielertruien in de woonkamer hangen: “Ze hebben hier wel gehangen, maar Bill ging er steeds aan zitten knagen. En als hij op de medailles hing dan maakte dat steeds lawaai. Nu liggen ze ergens in een kast.”