Spelersvrouw.nl

Shakira, de wereldberoemde ex-vriendin van Gerard Piqué

De soap sinds de relatiebreuk tussen Piqué en Shakira

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 mei 2014

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

‘Hips don’t lie’ En zo is het maar net. Die heupen van Shakira, die mogen er best wezen. Dat zal ook Gerard Piqué gedacht hebben toen hij begin 2011 de Colombiaanse zangeres ontmoette, verleidde en tegenwoordig zijn vrouw mag noemen. Toch na een hele rit zette de twee na 12 jaar een punt achter hun relatie. Zo zou Piqué vreemd zijn gegaan en Shakira zou dit ontdekt hebben.

Piqué is daarin een uitzondering. Het gebeurt maar zelden dat de vrouw van een voetballer bekender is dan hijzelf. Yolanthe doet het leuk hoor, maar zo internationaal geroemd als Wesley Sneijder is ze niet natuurlijk. Sylvie Meis kon even aardig wedijveren met haar man Rafael van der Vaart in Duitsland, maar ja, we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Opvallend is wel dat sinds Shakira is gevallen voor de stoere Catalaanse mandekker, haar muzikale carrière weinig meer voorstelt. Toch had ze zonder die muziek waarschijnlijk Gerard niet eens ontmoet. Volgens de geruchten leerden de twee elkaar kennen tijdens de videoshoot voor het nummer ‘Waka Waka’. Shakira Isabel Mebarak Ripoll, zoals ze volledig heet, is al aardig op leeftijd (bouwjaar 1977, 2 februari). Ze is zodoende exact tien jaar ouder dan haar man Gerard, die geboren werd op 2 februari 1987.

Shakira, ex-vriendin Gerard Pique

Shakira komt uit de Colombiaanse kustplaats Barranquilla, waar ze opgroeide in een groot gezin. Haar vader was juwelier en schrijver, afkomstig uit Libanon. Op 2 jarige leeftijd kwam één van haar broertjes om het leven bij een verkeersongeluk. Dat werpt een grauwe sluier over haar jeugd, maar desondanks werkt ze aan haar ontwikkeling en loopbaan.

Ze wordt een bekend actrice en wint een talentenjacht. Het zoontje van de president van Argentinië, ene Antonio de la Rúa, weet de fraaigevormde blondine tot zijn vriendin te maken. Elf jaar lang zijn ze voer voor de bladen en kranten in Zuid-Amerika, tot De La Rúa te opzichtig scheve schaats rijdt en de relatie strandt.

Al snel valt Shakira, die aanvankelijk de romance niet wil toegeven, voor de charmes van haar nieuwe cougar: Gerard Piqué. In maart 2011 bevestigt ze de liefde echter alsnog middels het tweeten van een romantische foto van haar en Gerard met de tekst: ‘I present to you my sunshine.’

Voor ons blijft echter vooral Shakira zelf het zonnetje in huis en ook een vrolijke moeder. Op 23 januari 2013 werd zoontje Milan geboren. Net als zijn vader Gerard Pique is baby Milan een lid geworden van FC Barcelona van bij zijn geboorte. Op 29 januari 2015, bijna exact twee jaar later, werd het tweede kind geboren van het liefdeskoppel. Sasha werd haar naam.