Spelersvrouw.nl

Sara Elen Thomas de vrouw van Geraint Thomas

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 3 maart 2023

Sara Elen Thomas is de vrouw van Geraint Thomas, wielrenner uit Wales die in 2018 de Tour de France voor Tom Dumoulin won.

Inhoudsopgave

Sara Elen Thomas vrouw Geraint Thomas

Sara Elen Thomas is 28 jaar en net als man Geraint Thomas geboren in Cardiff, Wales. Ze leerden elkaar in 2008 vlak na de Olympische Spelen in Peking kennen en begonnen een jaar later met daten. Sara Elen begon toen net aan haar studie fysiologie op de universiteit van Liverpool, in Engeland. Zo werd Sara de vriendin van Geraint Thomas en dat liep vanzelf uit op heel veel meer.

Sara Elen Thomas en Geraint Thomas zijn getrouwd

De vonk sloeg uiteindelijk helemaal over tussen hen, en in 2015 volgde een sprookjesbruiloft in het Sint Tewdrics House in Wales. Een tijdje na de bruiloft besloten Sara Elen en Geraint hetzelfde Sint Tewdrics House maar gelijk te kopen: ze verhuren het nu, samen met hun familie, als exclusieve trouwlocatie.

Zelf wonen de geliefden samen in Monaco, een populaire woonlocatie voor profwielrenners en andere topsporters. Sara Elen is opgegroeid in een wielrenfamilie en is dan ook trouw supporter van haar Geraint, met wie ze overigens ook graag andere sportwedstrijden in bijvoorbeeld het basketbal en het voetbal bezoekt.

© Instagram

Geraint Thomas wielrenner Team Ineos en winnaar Tour de France

Geraint Thomas begon al op zijn tiende levensjaar met wielrennen. In 2007 maakte hij zijn debuut in de Tour de France, waarmee hij de allereerste renner uit Wales in de vijftigjarige historie van het toernooi werd.

Een jaar later debuteerde Geraint ook op de Olympische Spelen (Bejing): in de ploegenrit op de baan brak hij gelijk het wereldrecord en pakte hij goud. Dat kunstje herhaalde Geraint vier jaar later op de Spelen van 2012 in Londen.

Tijdens de Spelen van Rio in 2016 kwam Geraint hard ten val, en hetzelfde overkwam hem tijdens de Giro d’Italia van 2017, maar in 2018 herpakte hij zich helemaal door als eerste Welshmen ooit de Tour de France te winnen. En zijn vrouw Sara Elen stond natuurlijk apetrots langs de weg!