Spelersvrouw.nl

Rowena, vriendin van Mitchell Dijks

Rowena Mitchell Dijks

Mitchell Dijks heeft een relatie met Rowena. Het koppel ontmoette elkaar in 2015 en woont inmiddels samen.

Rowena werkte als hotelreceptioniste: ,,Ik leerde haar kennen toen ik bij Willem II speelde. Ik zag haar voor het eerst toen ik in het hotel verbleef waar zij als receptioniste werkte. Ik vond haar meteen een leuke meid, dus ik knoopte een praatje met haar aan. Vanaf dat moment stuurden we elkaar vaak berichtjes en ik voelde al snel dat er een klik was tussen ons. Na ons eerste afspraakje is ze nooit meer bij me weggegaan. Rowena is super zorgzaam en lief. Ze weet ook wat voetbal inhoudt en wat je ervoor moet laten. Ze heeft me goed in de tang hoor! Ik ga niet meer uit, ik ben echt een huismus geworden. Ik kan goed met Rowena lachen. Het is een stoer meissie.”

De afgelopen jaren leefde Dijks het leven van een casanova, vertelde hij op de website van zijn oude club Ajax: ,,Voordat ik Rowena leerde kennen, heb ik volop van mijn vrijgezellenleven genoten. Toen ik drie jaar geleden mijn debuut maakte voor Ajax 1 veranderde mijn leven behoorlijk. Ik ging vaak uit en er kwamen ineens allemaal meiden op m’n pad. Op den duur kostte dat wel mijn kop. Ik merkte dat ik geen focus meer had op het veld. Ik dacht alleen maar aan die meiden. Rowena heeft er echt voor gezorgd dat ik mijn rust heb gevonden.” In de Telegraaf zegt hij bovendien: ,,Ze snapt wat een topsporter nodig heeft. We eten gezond. Ik heb nog maar een klein kringetje om me heen. Na mijn eerste contract bij Ajax dacht ik dat ik honderd vrienden had. Maar door alle tegenspoed weet ik nu wie me echt dierbaar zijn. Voor hen maak ik tijd. De rest heb ik op afstand geparkeerd.”

Rowena vriendin Mitchell Dijks

,,Rowena doet eigenlijk alles. Mijn moeder komt ook wekelijks langs om de boel een beetje aan kant te maken. Ik ruim af en toe de vaatwasser uit, dat dan weer wel, haha! Ik kan ook wel een klein beetje koken, als ik daar zin in heb. Mijn specialiteit is rijst met wok-groenten en kip. Lekker makkelijk.” Dijks werd geboren in Purmerend. Social media heeft hij afgezworen: ,,Ik heb geen Facebook meer en ik zit ook niet meer op Twitter. Dat is een heel bewust keuze geweest. Ik werd er onrustig van, het had een negatieve uitwerking op me. Zonder social media voel ik me een stuk beter. Ik ben stabieler geworden en heb meer rust in mijn hoofd.”

Dijks had ook enige tijd hulp van een mental coach, vertelde hij De Telegraaf: ,,Het inschakelen van een mental coach was een hele stap voor me. In het eerste gesprek zei hij al: ’Ik kan heel veel met je.’ Mede dankzij hem heb ik zaken uit verleden een betere plek kunnen gegeven. De blokkades die ik had, heeft hij weggenomen. Ik voetbalde daarvoor voor mijn gevoel met wel 40 kilo op mijn rug en die ballast ben ik kwijt.” Ook had hij een personal coach: ,,Ik besloot met een personal trainer aan de slag te gaan. Ik voelde me lichamelijk veel sterker worden en sindsdien heb ik geen blessure meer.”