Spelersvrouw.nl

Rita Goncalves de vriendin van Joao Teixeira

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 september 2020

Laatst Geüpdatet: 11 april 2023

Rita Goncalves is de vriendin van Joao Teixeira, een Portugese voetballer die in de zomer van 2020 een contract tekende bij Feyenoord. Eerder kwam hij al uit voor onder meer Liverpool FC en Vitoria de Guimaraes. Momenteel is hij actief in China bij Shanghai Shenhua FC.

Inhoudsopgave

Rita Goncalves vriendin Joao Teixeira

Rita Goncalves en Joao Teixeira zijn al jarenlang samen. De liefde werd reeds bekroond met een huwelijk én met twee kindjes. Daarover zei de technisch begaafde middenvelder al, na zijn presentatie in het Feyenoord-stadion De Kuip tegenover Voetbal International: “Ik ben een man, vader van een kind, 27 jaar, volwassen en in de kracht van mijn leven. Ik ben klaar voor dit avontuur.”

Joao Teixeira oud-speler Liverpool

Joao Teixeira is in 1993 geboren in Braga. Hij verliet de plaatselijke voetbalclub aldaar echter al op elfjarige leeftijd voor de nationale grootmacht Sporting CP in Lissabon. Daar leerde hij dan ook zijn vriendin Rita Goncalves kennen.

Toch besloot Teixeira in 2012 over te stappen naar het grote Liverpool FC, en dus verhuisde hij naar Engeland. Uiteindelijk speelde hij vier jaar op Anfield, al werd hij ook nog verhuurd aan Brighton & Hove Albion en Brentford. Via FC Porto belandde de voormalig jeugdinternational in 2018 bij Vitoria de Guimaraes, dat hem op haar beurt weer in 2020 doorverkocht aan Feyenoord.

Joao Teixeira oud-voetballer Feyenoord

Technisch directeur Frank Arnesen van de Rotterdammers was daar logischerwijs erg blij mee: “Met Joao Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie. Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord.”

En Teixeira zelf vertelde, in het bijzijn van zijn vriendin Rita Goncalves en hun kindje: “Ik heb ambities, en daar past Feyenoord bij. Ik hoop dat het een goede match zal zijn. Ik heb in mijn leven keuzes gemaakt die ik met de kennis van nu betreur, maar zo gaan die dingen. Liverpool kwam misschien te vroeg, ik was te jong, sprak de taal niet en moest wennen aan de cultuur.”