Spelersvrouw.nl

Renate Jansen: partner, jeugd en carrière

Renate Jansen partner jeugd en carrière

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 17 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 17 juli 2023

Renate Jansen is als een van de oudste speelster van de Oranje Leeuwinnen een echte leider op het veld. Ze heeft al een behoorlijke carrière achter de rug als 33-jarige spits.

Bondscoach Andries Jonker ziet nog steeds het potentiele in zijn spits en heeft haar opnieuw geselecteerd voor het WK dat volgende week begint.

Jonker beschikt niet over veel aanvalsters dus is de kans groot dat Jansen veel speelt. Wie gaan je alles over haar vertellen!

Inhoudsopgave

Renate Jansen

Renate is geboren op 7 december 1990 en is daarmee 33 jaar. Het voetbal is er bij haar al van jongs af aan ingegoten. Zo begon ze op haar 5e al met voetballen bij de plaatselijke SV Abbenes.

In die jaren had ze voornamelijk haar vader en oom als trainer. Toen ze vijftien was verkaste ze naar VV Kagia waar ze twee jaar speelde.

Hierna vertrok ze naar Ter Leede waar ze meedeed aan een project van de KNVB. Jansen viel op, en in 2008 haalde Sarina Wiegman haar naar Ado Den Haag.

© Instagram

Bij Ado kwam ze tot spelen in de Eredivisie. Drie seizoenen later behaalde ze de landstitel met Ado Den Haag. In dat seizoen was ze met tien doelpunten een belangrijkste speelster in de ploeg van Wiegman.

Renate was een trouwe speelster aan de club. Ze speelde maar liefst zeven seizoenen voor de club. In totaal tikte ze de 158 wedstrijden aan die ze speelde voor de Hagenezen.

Tot dat FC Twente in het seizoen 14/15 aan de deur klopten. De club had interesse in Jansen. En later dat seizoen vertrok ze als nog naar Twente, waar ze momenteel nog steeds actief is. Momenteel heb ze bijna 150 wedstrijden voor de Tukkers gespeeld. Waarin ze 82 keer scoorde.

© Instagram

Renate Jansen bij Oranje

Renate Jansen draait al heel wat seizoenen mee bij de Oranje Leeuwinnen. Vanaf 2005 is ze al actief bij het nationale team. Waarin ze onder meer bij O-15, O-17 en O-19 speelde.

In april 2010 mocht ze haar debuut maken voor Oranje 1 tijdens de afscheidswedstrijd van bondscoach Vera Pauw. Een geweldige indruk maakte ze niet bij Oranje. In 51 wedstrijd wist de aanvalster maar 4 keer het net te vinden.

De laatste keer dat ze dat wist te doen was in maart 2017We hopen dat ze dit WK weer echt gaat schitteren.

© Instagram

Heeft Renate Jansen een relatie?

Het lijkt erop dat Renate de ware nog niet heeft gevonden. Op social media zien we verder niks voorbij komen over een eventuele partner. Ook blijft het bij de roddelkanalen erg stil over dit onderwerp bij Jansen. Het lijkt erop dat ze nog erg gefocust is op haar carrière en dat is meer dan begrijpelijk!

Bij welke club speelt Renate Jansen?

Renate Jansen begint komend seizoen aan haar negende jaar bij FC Twente Vrouwen.

Hoe oud is Renate Jansen?

Renate is geboren op 7 december 1990, en is dus 33 jaar.

Wie is de zus van Renate Jansen?

Erika Jansen is de zus van Renate. Ze kwam samen met haar ouders op NH Nieuws toen Renate in de halve finale van het EK stond.