Spelersvrouw.nl

Remko de Rijke vriend van Kiki Bertens

Remko de Rijke vriend Kiki Bertens

Remko de Rijke is de vriend van Kiki Bertens. Remko heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gehad in de successen van Kiki Bertens. Niet alleen is hij de vriend van de tennisster, ook is hij haar sparringspartner. Iets wat hem niet al te veel moeite kost, gezien hij in het verleden ook proftennisser was. Tegenwoordig is Remko werkzaam als fysiotherapeut en tennis-trainer.

Inhoudsopgave

Remko de Rijke vriend Kiki Bertens

Remko de Rijke is de vriend van Kiki Bertens. Remko is dertig jaar oud en woont samen met Kiki in Breda. Sinds 1 mei hebben de twee een gezamenlijk huisje. Hoe de twee er nou op zijn gekomen om uitgerekend in Breda te gaan wonen? “Remko komt uit Valkenswaard en ik woonde in Berkel en Roderijs, dus dan was Breda mooi in het midden”, vertelde Kiki aan het Algemeen Dagblad.

“Nee, ik vind Breda gewoon een hele leuke stad. Ik heb er veel vrienden wonen en die riepen al heel lang dat ik ook naar Breda moest komen. Vooral André van der Bijl probeerde me altijd over te halen. Dat is hem nu gelukt, haha”, aldus Kiki, die nu niet alleen in Breda woont, maar dus ook nog eens samenwoont met haar grote liefde.

Remko de Rijke houdt Kiki op rechte pad

Remko de Rijke heeft in het verleden zelf veel getennist en weet dan ook precies wat Kiki Bertens nodig heeft. Hij houdt haar dan ook regelmatig op het rechte pad en sinds hij aan haar zijde staat, komt zelfs een patatje nog maar zelden op tafel te staan. Ook coach Raemon Sluiter is onder de indruk. “Twee weken geleden, toen ze in Eastbourne na een 6-3 5-2 voorsprong verloor, wilde ik haar een vrije dag geven. Maar ze zei: het lijkt me lekker even te gaan trainen”, vertelde hij aan het Eindhovens Dagblad.

Remko de Rijke studeerde in het verleden overigens aan Thim van der Laan Fysiotherapie. Hij werkte eerder al als fysiotherapeut bij TotalFysio Brabant. Daarnaast was hij ook werkzaam als coördinator bij Lommelse TennisClub. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen tennisschool.

Remko de Rijke en Kiki Bertens zijn getrouwd

Remko de Rijke en Kiki Bertens zijn getrouwd. De Rijke vroeg zijn vriendin begin november ten huwelijk tijdens een vakantie in Indonesië. Kiki kon niets anders dan ‘ja’ zeggen. Op Instagram vertelde Kiki dolgelukkig te zijn. “Ik heb ‘ja’ gezegd tegen de liefde van mijn leven! Wat een jaar. De ring is te klein, maar dat maakt allemaal niets uit”, aldus Kiki. De twee zijn op 30 november 2019 in het huwelijksbootje gestapt.

Remko de Rijke is te volgen via Facebook en Instagram.