Spelersvrouw.nl

Rebecca Talen vrouw van Wilco Kelderman

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 16 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 3 maart 2023

Rebecca Talen is de vrouw van Wilco Kelderman, een Nederlandse wegwielrenner die sinds 2023 fietst voor Jumbo Visma. De geliefden kennen elkaar ook uit de wielerwereld, want Rebecca is zelf voormalig profwielrenner.

Inhoudsopgave

Rebecca Talen vriendin Wilco Kelderman

Rebecca Talen is 25 jaar geleden geboren in Meppel. Tijdens haar carrière werd ze twee Nederlands kampioenschap veldrijden: in 2008 en een jaar later, in 2009. Onlangs borg Rebecca haar fiets definitief op.

Ze kwam uit voor de Rabobank Liv formatie, maar besloot voortaan meer tijd te gaan steken in het supporten van haar man Wilco Kelderman. Bovendien is ze begonnen aan een studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht.

Rebecca Talen dochter van oud-wielrenner John Talen

Dat Rebecca in het wielrennen belandde was overigens niet geheel toevallig. Ze is namelijk de dochter van John Talen, die zelf drie keer meedeed aan de Tour de France. Talen senior maakte jarenlang deel uit van de Panasonicploeg van Peter Post en stopte in 2002 als prof.

Lees ook: Thanee van Hulst is de vriendin van Tom Dumoulin

Wilco Kelderman en Rebecca Talen zijn getrouwd

In 2017 voegde vriend Wilco Kelderman zich officieel bij de wielrenfamilie Talen. Hij trouwde in dat jaar namelijk met zijn vriendin Rebecca. Bewonderenswaardig, want het leven als vriendin en tegenwoordig dus vrouw van Wilco Kelderman is niet altijd even gemakkelijk, erkende hij zelf al eens in gesprek met Helden Online.

In 2016 ging het paar namelijk een paar keer op vakantie: naar Oslo, Barcelona en Tenerife, maar de wielrenner kon maar heel moeilijk van zijn fiets afblijven. “Ik heb dit jaar vijf weken echt niks gedaan. De ploeg zei expres: ‘Doe nou maar even rustig aan!’ Maar tussendoor ben ik toch weer begonnen. Ik kon mijn fiets niet met rust laten, ha!”

Gelukkig neemt vriendin Rebecca het allemaal voor lief en is ze nog altijd stapelverliefd op Wilco Kelderman. Regelmatig is ze langs de routes te vinden om haar wielrenner van Jumbo Visma toe te juichen. Mooi om te zien!

© Instagram