Spelersvrouw.nl

Polona Faganelj vrouw van Tim Matavz

Polona Faganelj is de vrouw van Tim Matavz, spits van Vitesse uit Arnhem. In 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. Polona en Tim hebben samen twee dochters, Tia en Ela, en een zoontje genaamd Val.

Polona Faganelj vrouw Tim Matavz

Polona Faganelj is geboren in Nova Gorica, een gemeente in Slovenië die grenst aan Italië. Later verhuisde de blondine naar het iets verderop gelegen Koper.

Met Tim Matavz heeft Polona een echte familieman aan de haak geslagen. “We gaan vaak op pad, naar de dierentuin bijvoorbeeld. Als ze niet hier zijn, ga ik zelf vaak tennissen. Met vrienden uit Duitsland. Of lekker eten”, vertelde de goalgetter al eens in De Gelderlander.

Polona Faganelj en Tim Matavz hebben drie kinderen

Zelf is Matavz opgegroeid in Sempeter Pri Gorici, een klein dorpje in Slovenië. “Ik heb er tot mijn achttiende samen met mijn moeder en zusje gewoond, zij leven er nu nog steeds. Natuurlijk mis ik mijn familie in Slovenië wel eens, maar ik ben er aan gewend geraakt.”

Dat de spits zelf al een mooi gezinnetje heeft gesticht, verzacht natuurlijk het gemis. In oktober 2017 zag zoontje Val als laatste van de drie kids voor het eerst het levenslicht. Een week later scoorde hij gelijk voor Vitesse. “Ik draag mijn doelpunt op aan Val, het is echt perfect, zo. Dit maakt alles compleet”, zei Matavz toen in de krant.

Tim Matavz spits van Vitesse

Tim Matavz versleet al de nodige clubs in zijn carrière. In zijn geboorteland speelde hij voor NK Bilje en ND Gorica, tot FC Groningen hem in 2007 naar Nederland haalde. Na een verhuurperiode bij FC Emmen brak hij helemaal door in het hoge noorden.

Als topscorer vertrok hij in 2011 naar PSV, maar in Eindhoven werd het geen daverend succes. Nadien stond Matavz nog onder contract bij FC Augsburg (Duitsland), Genoa CF (Italië) en 1. FC Nürnberg (opnieuw Duitsland), tot Vitesse in 2017 aanklopte bij hem.

In Arnhem is Matavz inmiddels publiekslieveling. Niet alleen zijn vrouw Polona Faganelj geniet op de tribunes van de GelreDome van hem, maar alle Vitesse-fans zijn verliefd geworden op de hardwerkende doelpuntenmachine!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy new year 2️⃣0️⃣1️⃣9️⃣🎉

Een bericht gedeeld door Tim Matavz (@timmatavz) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Christmas is a special time to enjoy with all your loved ones, spreading divinity and cheer around, Merry Christmas and a happy new year! 🎉🎊

Een bericht gedeeld door Tim Matavz (@timmatavz) op