Spelersvrouw.nl

Petra Hofs vrouw van Maarten Tjallingii

Petra Hofs is de vrouw van Maarten Tjallingii, een voormalige Nederlandse wielrenner die in 2016 is gestopt als prof. Tjallingii is nu regelmatig te horen als analist bij onder meer de NOS op radio en televisie en tijdens de Tour de France bij Tour du Jour op RTL7.

Inhoudsopgave

Petra Hofs vrouw Maarten Tjallingii

Petra Hofs is geboren in Nijmegen, in Gelderland. Ze werkt als trainster bij Bmoovd, dat zich bezighoudt met de persoonlijke ontwikkeling door mentale en fysieke beweging. Het personeelsbestand van Bmoovd bestaat uit voormalig topsporters en werd opgericht door Petra Hofs en Maarten Tjallingii, die na zijn wielrenpensioen ook actief is als lifestylecoach. Naast men en vrouw zijn Petra en Maarten dus ook collega’s.

Petra Hofs en Maarten Tjallingii hebben twee kinderen

Maarten heeft met zijn vrouw Petra twee kinderen: dochter Nina en zoontje Sven. Aan dagblad De Gelderlander vertelde Maarten, geboren Arnhemmer, al dat hij in vrije weekenden niets liever doet dan op pad gaan met zijn mooie gezinnetje.

“De een zit op judo en turnen (zoon Sven), de ander op zwemmen en ballet (dochter Nina). Ik ga graag met ze mee. Al moet ik wel waakzaam zijn dat ik vooral vader ben”, lacht Tjallingii, die de neiging heeft al snel in de rol van trainer/coach te duiken. “Want als ik aan hun gezicht aflees dat ze ontevreden zijn, stel ik direct vragen. Wat ging er fout? Wanneer was je laatste goede wedstrijd? Waarom lukte het toen wel?”

Verder bestijgen Petra en manlief Maarten nog altijd graag samen de wielrenfiets. Vrouw Petra was namelijk eveneens profwielrenner in het verleden. “En mijn kinderen hebben een racefiets en mountainbike, dus we kunnen kiezen of we het bos in gaan of op de weg blijven.”

Maarten Tjallinga oud-wielrenner Rabobank

Maarten Tjallingii maakte met name in 2006 veel indruk, toen hij de Ronde van België wist te winnen. Drie jaar later belandde hij bij de ploeg van Rabobank, waarvoor hij onder meer tweemaal de Ronde van Frankrijk uitreed en in 2011 derde werd in Parijs-Roubaix.

In 2016 maakte Tjallingii een einde aan zijn carrière als prof, tot tevredenheid bij vrouw Petra. Zei reageerde destijds op Omroep Gelderland: “Ik kijk er wel naar uit. Samen met zijn vieren op vakantie en andere leuke dingen doen die niet konden.”

De afgelopen jaren heeft Maarten Tjallingii dus volop kunnen genieten van zijn vrouw Petra en kinderen Sven en Nina. We geven hem groot gelijk!

Dit bericht bekijken op Instagram

Capture your life in colourful frames. Sunny early morning shoot with @sushilla.nl and @futurum.cc #bike #canyon #canyonbikes

Een bericht gedeeld door Petra Hofs (@petrahofs) op