Spelersvrouw.nl

Petra Bosman, de 25 jaar jongere vriendin van Kees Jansma

Petra Bosman vriendin van Kees Jansma

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 28 januari 2023

Petra Bosman is de vrouw van Kees Jansma. Dat Kees Jansma graag van het vrouwelijk schoon snoept, heeft u wellicht wel begrepen uit de grapjes en anekdotes die Voetbal Inside-grappenmakers Wilfred Genee en Johan Derksen maar wat graag oplepelen. De sportjournalist is inmiddels toe aan zijn derde huwelijk, waarbij de gelukkige luistert naar de naam Petra Bosman. Toch blijkt hij ook in dat huwelijk een slippertje gemaakt te hebben.

Inhoudsopgave

Petra Bosman vrouw Kees Jansma

Petra Bosman is de vrouw van Kees Jansma. Over de verovering van zijn huidige partner vertelde hij aan Voetbal International eens een aardige anekdote: “Petra was die avond naar haar eigen ouders gegaan. ‘Ik heb een nieuwe vriend, jullie kennen hem wel’, had ze gezegd. ‘Als het maar niet Mart Smeets is’, riep haar vader nog. Waarop Petra opgelucht zei: ‘Het is Kees Jansma'”, bekende Jansma aan het blad. “‘Dat is nog erger’, antwoordde haar vader.”

Nu mag Jansma, van wie gezegd wordt dat hij een fijnproever is als het gaat om vrouwelijk schoon, best ook een beetje kunnen incasseren. Tussen zijn eerste en laatste kind zit 32 jaar. De eerste kreeg hij in zijn eerste huwelijk (gesloten in 1969), met Petra Bosman, zijn derde vrouw, kreeg hij nogmaals twee kinderen. Het levert soms wat merkwaardige situaties op, aangezien het kroost van zijn eerste leg kinderen inmiddels ongeveer net zo oud zijn als de spruiten uit zijn recente huwelijk.

Petra Bosman vriendin van Kees Jansma

Over zijn eerste huwelijk zei Jansma tegen ‘Rondom Tan: “Mijn prioriteiten lagen vroeger niet thuis. Ik heb een behoorlijk schuldcomplex van mijn eerste scheiding. Mijn schoonmoeder stond onderaan de trap en riep wat ik allemaal achterliet. Maar ik werd in die tijd gedreven door ambitie. Ik wilde de beste sportverslaggever van Nederland worden. Mijn vader heeft nooit begrepen dat ik bij mijn toenmalige vrouw ben weggegaan. Mijn huidige vrouw is commissaris bij de politie. Ze heeft een hele carrière voor zich. De afspraak is dat we de taken thuis verdelen. Dat was in mijn eerste huwelijk zeker niet zo. Ik was het allerbelangrijkste en had te weinig oog voor mijn vrouw en gezin. Nu is dat gelukkig goed gekomen. Het contact met mijn eerste vrouw – en zelfs met haar moeder – is weer goed.”

Het lijkt er dus sterk op dat Jansma inmiddels de rust heeft gevonden op liefdesgebied. Zijn partner Petra Bosman is ook alles behalve een schuchtere vrouw. Als hoofd bedrijfsvoering van politieregio Midden-Nederland staat ze haar mannetje wel. Liefst zou hij in zijn resterende leven ‘mensen gaan helpen die hulpbehoevend zijn’: “Maar mijn vrouw heeft een carrière bij de politie. Mijn kinderen zitten hier op school. Vaak denk ik: moet je een zinvoller invulling geven aan je leven, in de jaren die je nog hebt? Het liefst zou ik de deur achter me dichttrekken en de wereld ingaan. (..)”

“Vanwege de kinderen is het moeilijk om te zeggen: ik gooi de boel hier dicht, we verhuizen naar een derdewereldland en ik ga nu eens anderen helpen. Dat zit wel heel erg in me. Financieel kan het. We praten er thuis ook over. Ik bedoel, ik heb tot nu toe in mijn leven vooral mezelf goed geholpen en de mensen die dichtbij mij staan. Het zit oprecht in me om te zeggen: het wordt tijd dat je anderen helpt”, stelde hij in 2009 tegenover de Volkskrant.