Spelersvrouw.nl

Paulien van de Winckel vriendin van Sam Oomen

Paulien van de Winckel vriendin Sam Oomen

Paulien van de Winckel is de vriendin van Sam Oomen, wielrenner die namens Team Sunweb aanwezig is in de Giro d’Italia en Tour de France. De verwachtingen rond het jonge wielertalent zijn hoog.

Inhoudsopgave

Paulien van de Winckel vriendin Sam Oomen

Paulien van de Winckel komt uit Goirle. Ze is net als vriend Sam Oomen, die voor het eerst het levenslicht zag in Tilburg, dus een echte Brabantse. Paulien ging naar school in de geboortestad van Sam, op het Koning Willem II College, en studeerde daarna International Media en Entertainment Management op de universiteit van Breda.

Haar eerste job was bij RTL Live Entertainment: als Sales Assistant. Ze is net als haar grote liefde ook erg sportief: zo fietste ze al eens 65 kilometer voor de Verbeeten Challenge, voor onderzoek naar borstkanker.

Sam Oomen wielrenner Team Sunweb

De carrière van Sam kreeg in 2016 een kickstart, toen hij tekende voor het tegenwoordige Team Sunweb. Later dat jaar behaalde Oomen ook gelijk zijn eerste zege als prof: in de derde etappe van de Ronde van de Ain, met een voorsprong van één seconde op zijn achtervolger. Doordat hij de aanvallen van zijn concurrenten in de vierde etappe ook wist af te slaan, eindigde Oomen als nummer 1 in het eindklassement.

Maar voor Sam, die vooral uitblinkt in het klimmen, is er meer dan alleen wielrennen. Zo vertelde hij al eens in het Algemeen Dagblad, na zijn indrukwekkende debuut in de Vuelta: “Mijn beste maten appen mij veel. Natuurlijk gaat het dan ook over de wedstrijd of over de mooie column van Thijs Zonneveld over mij, maar dan stel ik ook vragen aan hen.”

“Hoe is het thuis, ben je alweer aan het werk, hoe is de vakantie op de camping geweest? En ik maak plannen om met z’n allen goed te gaan eten als ik terugkom van de Vuelta. Ook met mijn vriendin heb ik het veel minder over fietsen. De wereld is groter dan het peloton.”

Sam Oomen en Paulien van de Winckel al jaren samen

Zijn vriendin Paulien van de Winckel is dus erg belangrijk voor Sam Oomen. Ze hebben al sinds oktober 2012, toen Sam pas zestien jaar was, een relatie. Toch zijn ze nog altijd smoorverliefd op elkaar. Dat gaat dus heel erg goed met de tortelduifjes!