Spelersvrouw.nl

Nyves Janssen, de kledingverzamelende vrouw van Willem Janssen

Nyves Janssen de vrouw van Willem Janssen

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 21 maart 2015

Laatst Geüpdatet: 19 juni 2023

Willem Janssen heeft een pittige tante aan de haak geslagen. Nyves de Greef, sinds hun huwelijk (in juni 2014 te Vleuten) Nyves Janssen geheten, is de vrouw van de middenvelder. Samen hebben ze zoontjes Derre en Sev.

Nyves is bepaald niet van het type ’thuiszitten, schoonmaken, eten koken en shoppen’. Ze trad begin 2015 op de voorgrond met haar pop-up kledingwinkel in de Choorstraat (what’s in a name) in Utrecht, waar je afgedankte merkkleding van voetballers en hun vrouwen verkoopt. Leroy Fer, Eljero Elia en Patrick van Aanholt zijn hofleveranciers. „Maar er zijn ook voetballers die kleding hebben ingestuurd en die anoniem willen blijven”, vertelde ze De Telegraaf. Naast kleding heeft ze ook tassen van Chanel, schoenen van Jimmy Choo (die schijnen vet hip te zijn) en kinderkleding.

„Het begon eigenlijk in mijn eigen kast. Ik kwam erachter dat ik kleding had hangen die ik nauwelijks had gedragen. Toen de zaak ging lopen werd ik zelfs ook gebeld door de moeders van sommige voetballers. Die zeiden: Nyves, hij heeft zoveel hangen, kan je niet even wat komen ophalen? (..) Op een gegeven moment hebben de voetballers zo veel geld, maar tijd om al die kleding te dragen is er niet. En voor je het weet ligt er weer een nieuwe lading in de kast.”

Nyves Janssen de vrouw van Willem Janssen

willemjanssenex

Het stel is sinds medio 2011 samen. Dat weten we, omdat Willem en Nyves op dat moment een poging hebben gedaan om het internet op te schonen. Kansloze onderneming natuurlijk, maar desondanks besloten de twee verliefde twintigers websites te gaan mailen of ze alsjeblieft de foto van Willem Janssen en zijn ex-vriendin wilden verwijderen (zie rechts). Ajaxshowtime.com beloofde dat te doen, maar deed het vervolgens niet.  Nyves heeft bovendien een Instagram-account aangemaakt met de naam ‘NyvesWillem’. In de biografie staat: ‘Liefde voor mijn gezin’. Zo schattig! Kortom, Willem Janssen heeft het maar getroffen met zo’n toegewijde, ondernemende vrouw.