Spelersvrouw.nl

Noor Luijten de vriendin van Harrie Lavreysen

Noor Luijten is de vriendin van Harrie Lavreysen, een Nederlandse baanwielrenner die zes keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen is geworden. Daarmee is hij recordhouder van ons land. Noor Luijten en Harrie Lavreysen wonen samen in het Gelderse Apeldoorn.

Inhoudsopgave

Noor Luijten vriendin Harrie Lavreysen

Noor Luijten komt uit het Noord-Brabantse Bergeijk, maar woont inmiddels samen met haar vriend Harrie Lavreysen Apeldoorn, Gelderland. Ze studeert iets verderop in Nijmegen, op de Hogeschool HAN University of Applied Sciences. Daar volgt Noor de opleiding Food & Business.

Ondertussen verdient ze haar brood met een bijbaantje als horecamedewerker op Camping De Paal, na eerder al als verkoopmedewerkster in een schoenenwinkel en directiesecretaresse bij Luiten van der Valk Beheer B.V. te hebben rondgelopen.

Harrie Lavreysen studeert ook

Overigens duikt niet alleen Noor Luijten, maar ook Harrie Lavreysen nog in de boeken. Hij studeert namelijk bedrijfskunde op de Open Universiteit, naast het bedrijven van topsport als baanwielrenner. “Dat gaat me goed af. Mijn studietempo kan ik zelf bepalen, thuis of bij trainingskampen op de laptop”, legt hij uit op de website Wielerspiegel.

Harrie Lavreysen wereldkampioen baanwielrennen

Harrie Lavreysen was in zijn jeugd nog BMX’er. Ook in die tak van de sport werd hij meermaals Nederlands- en Europees kampioen, maar het meeste maakte hij naam als baanwielrenner. Hij debuteerde in die rol in 2016 op het EK in Frankrijk en stond een jaartje later al op een WK. Inmiddels staat zijn teller al op meerdere gouden EK- en WK-medailles als baanwielrenner, zowel in de sprint, als in de teamsprint en keirin.

De in Apeldoorn woonachtige Brabander richt nu zijn pijlen op het volgende doel: een medaille pakken op de Olympische Spelen. Gezien zijn staat van dienst zijn de verwachtingen hoger dan ooit gespannen: “Ik heb daar al een paar jaar mee leren om gaan.”

“Ik snap de verwachtingen, maar kijk het rustig af. Ik ga niet denken dat ik straks gemakkelijk zal winnen. Voor mij zijn de Olympische Spelen weer iets nieuws”, relativeerde Harrie Lavreysen dat al. Hoe dan ook kan hij altijd op de steun van zijn lieve en fanatieke vriendin Noor Luijten rekenen!

Geplaatst door Noor Luijten op Vrijdag 9 augustus 2019

She is finally moving in with me! 😍🥂 #moving #apeldoorn

Geplaatst door Harrie Lavreysen op Vrijdag 11 december 2020