Spelersvrouw.nl

Mireille van Doorn, vriendin van Jens Toornstra

Mireille van Doorn vriendin van Jens Toornstra

Feyenoorder Jens Toornstra heeft een relatie met Mireille van Doorn. De schattige blondine heeft pedagogisch beleid gestudeerd. In mei 2015 kregen ze samen dochter Faye. En in april 2021 beviel Mireille van een tweede dochter genaamd Rosie Maria.

De relatie tussen Jens Toornstra en zijn vriendin Mireille gaat al een tijdje terug. Al voor de middenvelder doorbrak, waren hij en Mireille een koppeltje. Zodoende kan gesteld worden dat ze alles behalve een cliché voetbalvrouw genoemd kan worden, die louter een voetballer aan de haak slaat om van diens creditcard te profiteren. Neen, Toornstra en Mireille van Doorn leerden elkaar kennen toen Jens nog bij de amateurs van Alphense Boys speelde.

Toornstra verruilde Alphense Boys voor ADO Den Haag, dat werd getipt door Kees Jansma. Vervolgens maakte de blonde spelmaker met begaafde trap de overstap naar FC Utrecht. Omdat hij ook daar een spelbepalende speler bleek, was Feyenoord bereid om 3,5 miljoen euro voor hem te betalen. In Rotterdam wist hij al snel de harten van de fans te veroveren.

Mireille van Doorn vriendin Jens Toornsta

Daarover zei Toornstra in een interview in het AD: ,,Ik zat met mijn vriendin laatst op de bank thuis in Ter Aar en toen zei ik: ‘Gek hè, ik ben dus gewoon enkele miljoenen waard’. Voelt heel gek. Ik denk er maar niet te veel over na.” Ook zijn mooie salaris noemt hij eigenlijk oneerlijk: ,,Als ik eerlijk ben, zeg ik ook: Geef die verpleegsters in verzorgingstehuizen wat meer en ons voetballers wat minder, maar zo werkt de markt niet.”

Beiden groeiden op in Ter Aar, waar ze zoals gezegd nu nog steeds wonen, vertelde Toornstra in VI: ,,Er zijn avonden dat mijn vriendin en ik op de bank zitten, elkaar aan kijken en hetzelfde denken:Daar zitten we weer. Er is hier gewoon niks te doen. Ik heb overwogen een appartement te nemen in Rotterdam. Dan heb je toch meer leven om je heen, loop je zo de stad in. Nu vormt de auto toch altijd een soort van onzichtbare hindernis; als je iets wilt ondernemen, moet je ermee weg. Tegelijkertijd is dit wel thuis. Mijn vriendin en ik komen hier allebei vandaan, hadden er een onbezorgde jeugd. Zo gaat dat in een dorp. Je ouders hebben geen omkijken naar je, nergens is gevaar. Als we een bal in iemands tuin schopten, deden we gewoon zelf het hekje open, zonder dat we bang hoefden te zijn dat de buurman ’m lek stak.’

De goedlachse Van Doorn nestelt zich zelden op de voorgrond. Op het Instragram-account duikt Mireille maar zelden op. Tijdens het Feyenoord-gala prijkt ze aan zijn zijde, net als tijdens een stedentrip naar London en wanneer de twee uit eten zijn bij restaurant het Kalfje in nota bene Amsterdam. Opvallend genoeg heeft Toornstra nog geen foto van zijn dochter Faye gedeeld met de wereld.