Spelersvrouw.nl

Merel van Dongen, het lachebekkie van de Oranje Leeuwinnen

Merel van Dongen Oranje

Topsport zit Merel van Dongen in de genen. Want niet alleen is het lachebekkie van de Oranje Leeuwinnen succesvol in haar sport, ook haar zussen zijn dat. Nadat ze vertrok bij het Spaanse Real Betis is ze verkast naar het grote Atlético Madrid.

Jongste zus Sanne is namelijk basketbalster en speelt bij de Loon Lions. Oudste zus Tessel wil met het Nederlands rugbyteam vlammen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De NOS maakte al eens een item over de bijzondere zussen.

Zelf voetbalt Merel als verdediger bij Ajax. Daarvoor kwam ze uit voor de Alabama Crimson Tide, het voetbalteam van de University of Alabama en ADO Den Haag. Toch was het altijd al haar grote droom om voor Ajax te spelen, vertelde ze op de website van de Amsterdammers toen ze haar contract tekende. Bij de contractondertekening nam ze een oud Ajax-shirtje mee, dat ze in groep zeven had gekregen van haar klas.

Inhoudsopgave

Merel van Dongen in Oranje

,,Dat shirt heb ik toen twee weken achter elkaar gedragen. Vlak daarna heb ik de club ook een brief gestuurd om te zeggen dat ik graag voor Ajax wilde voetballen. Ik heb toen netjes antwoord gekregen dat het als vrouw niet ging lukken, maar als ik maar hard genoeg bleef trainen het wel goed zou komen. Dat het nu gelukt is, is heel bijzonder.”

Als talent bij ADO stond Ajax al op de stoep. Merel wilde echter eerst psychologie studeren en voetballen in de Verenigde Staten. Dat ze een vrouw van de wereld is blijkt wel uit haar Facebook en Twitter-profiel. Haar eerste stapjes op het veld zette ze bij sc Buitenveldert, gevolgd door Pancratius waar ze in een team met jongens speelt. Daarna wordt ze opgepikt door Ter Leede, gevolgd door ADO.

© Instagram

Vriendin van Merel van Dongen

Op 29 december 2021 zei Ana Romero “ja” op het huwelijksaanzoek van Merel. De twee wonen tegenwoordig in Madrid waar Merel speelster is van Atletico Madrid. En vriendin Ana na haar beëindiging van haar voetbalcarrière werkzaam is als arts