Spelersvrouw.nl

Melina Botteghin, de temperamentvolle vriendin van Eric Botteghin

Melina Botteghin vriendin Eric Botteghin

Eric Botteghin kent zijn vrouw en vriendin Melina al bijna zijn hele leven, maar pas op latere leeftijd bloeide er iets op tussen de Braziliaanse tortelduifjes. En het was Melina die Eric versierde!

De verdediger ging naar dezelfde school als de mooie Melina, maar tot verkering kwam het niet. Eric Botteghin was simpelweg te verlegen om zijn beeldschone klasgenote te versieren. Nadat ze elkaar enige tijd uit het oog waren verloren kwam Melina de moeder van Eric tegen in de kerk. Zodoende ontstond er weer contact en sloeg de vonk alsnog over. ,,Dat ging van mij uit, ja. Zoals ik al zei: Eric is erg shy”, vertelde Melina enkele jaren geleden in een interview. In 2009 trouwden ze. Aanvankelijk bleef Melina achter in Brazilië: ,,Dat was een moeilijke tijd, we zagen elkaar twee keer per jaar.” Inmiddels zijn ze herenigd: ,,Zij is er altijd voor me en heeft alles in Brazilië verlaten om bij mij te zijn”, vertelde Botteghin dankbaar.

En hoe keurig en netjes Melina Di Gesu Pimentel Botteghin ook overkomt, zodra haar man voetbalt verandert ze naar eigen zeggen in een hooligan: ,,Wij Brazilianen beleven de dingen nu eenmaal wat intenser, zeker een voetbalwedstrijd. Op de tribune ben ik een screamer, een schreeuwer.” Niettemin is ze ook diep gelovig: ,,God is de reden dat ik leef”, staat te lezen in haar biotekst op Twitter.

Vrouw Eric Botteghin: Melina

Op haar Instagram-account deelt ze vooral selfies van haar blije gezicht met volle lippen en blauwe ogen, maar uiteraard ook plaatjes van hun zoon Rafael en kiekjes van de Feyenoord-verdediger op mooie plekken en tijdens romantische diners.

Melina Botteghin werkte in de tijd dat haar man Eric bij FC Groningen voetbalde enige tijd als marketing manager bij TSI Microfones. Tevens was ze volgens haar Linkedin profiel mede-eigenaar van een Texano Grill-restaurant. De goedlachse brunette volgde een taalopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. In Rotterdam zou de mandekker van Feyenoord circa 800 duizend euro per jaar verdienen.