Marijn van Eijkelenburg vriendin van Donny van de Beek

Marijn van Eijkelenburg, vriendin van Donny van de Beek

Ajax-talent Donny van de Beek heeft een relatie met Marijn van Eijkelenburg. De blonde middenvelder kent haar uit zijn geboortedorp Nijkerkerveen.

Dolverliefd zijn Donny van de Beek en zijn vriendin, getuige de zoete plaatjes op hun sociale media. Met name op Instagram wemelt het van de selfies samen, zoenend, op het strand, op straat, in huis en op vakantie. Toch zal vriendin Marijn van Eijkelenburg zich ermee moeten verzoenen dat haar Donny in de toekomst alleen maar meer aandacht gaat krijgen van andere meisjes.

Nu al zijn er fanaccounts in de lucht waar meisjes zwijmelen bij de hoogblonde knappe kop van de Ajax-middenvelder, wiens vader een aardige amateurspits van onder meer IJsselmeervogels en Veensche Boys was. Zelf lijkt de spelmaker vooral zich te spiegelen aan Davy Klaassen.

Marijn van Eijkelenburg vriendin Donny van de Beek

Over die veelgemaakte vergelijking zegt hij op de site van Ajax: ,,We hebben wel iets van elkaar weg, al zijn we iets andere spelers. Klaassen gaat iets vaker diep, zit altijd kort op z’n tegenstander en wil graag de bal diep in plaats van in z’n voeten. Ik ben juist een speler die de bal altijd in z’n voeten wil.”

,,Mijn sterke punten zijn mijn spelinzicht en steekpasses, maar wat nog beter moet is het omschakelen bij balverlies. Mentaal moet ik dat er nog inkrijgen. Ik ben er met mijn trainers druk mee bezig om dat beter te krijgen.” Het lijkt voor de hand te liggen dat Van de Beek klaar moet zijn voor het grote werk wanneer Klaassen een transfer naar het buitenland maakt.

Tot die tijd genieten tortelduifjes Donny van de Beek en zijn vriendin Marijn echter nog van de relatieve anonimiteit. Van de Beek is overigens goed bevriend met Vaclav Cerny. De twee kunnen met name urenlang gamen, zoals op trainingskamp. Tevens spreken de twee talenten ook buiten Ajax met elkaar af.