Spelersvrouw.nl

Marije Metzlar, de Friese vriendin van Lasse Schöne

vriendin Lasse Schone Marije Metzlar

Naam en faam maakte hij in Amsterdam bij Ajax, maar de liefde van zijn leven ontmoette Lasse Schöne in Friesland. Met vriendin Marije Metzlar heeft de Deen twee kinderen.

Marije is Friezin van geboorte en groeide op in Heerenveen. En laat dat nou net ook de plek zijn waar Lasse zijn eerste stappen op de Nederlandse velden zette. Als groot talent werd de creatieve middenvelder door sc Heerenveen gehaald, maar in het Abe Lenstra Stadion wist de Deen niet door te breken. Naar eigen zeggen was hij destijds wat eigenwijs. Lang haar, beetje recalcitrant. En daar hielden ome Riemer en Foppe niet van. Bij NEC lukte het wel, waardoor hij een transfervrije overstap versierde naar Ajax.

Al die tijd stond Marije Metzlar aan zijn zijde. Deze stijlvolle blondine studeerde Toeristisch Management, maar al snel mondde dat uit in fulltime huismoeder. Niettemin openbaart ze op haar Facebookpagina ook maar wat graag sushi te gaan eten of Spare Ribs te laten komen. Afijn, weet u dat ook weer..

Vriendin Lasse Schöne: Marije Metzlar

Marije, tegenwoordig beugeldragend, is net als Lasse wel veel bezig met mode. De Deen staat erom bekend zich graag modebewust en opvallend te kleden, zoals ook zijn kapsels vaak vrij uniek zijn. Samen wonen ze in Heemstede, vlakbij Haarlem. In september 2014 vroeg Schöne zijn vriendin ten huwelijk. Het is niet bekend wanneer de twee gaan trouwen, maar middels een ringfoto op Instagram maakte het koppel hun verloving bekend.

Mede dankzij zijn Friese vriendin voelt Schöne zich vrij ‘Nederlands’: “Als ik twee dagen vrij heb, ga ik nooit terug naar Denemarken. Mijn leven speelt zich hier af, mijn basis is hier. Mijn vriendin is Nederlandse en ik heb twee kinderen die hier geboren zijn en die hier naar school gaan. Dus naar Denemarken gaan we hoogstens in de vakanties. Mijn ouders komen wel vaak deze kant op.”

© Instagram