Spelersvrouw.nl

Marieke Wolsers, vrouw van Giovanni van Bronckhorst

Marieke Wolsers vrouw Giovanni van Bronckhorst Feyenoord

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 27 juli 2015

Laatst Geüpdatet: 28 januari 2023

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. Dat gaat zeker op voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, die door dik en dun gesteund wordt door zijn vrouw Marieke Wolsers-van Bronckhorst. In 2000 stapte het stel in het huwelijksbootje, maar ze kennen elkaar al veel langer.

Inhoudsopgave

Marieke Wolsers vrouw Giovanni van Bronckhorst

Marieke Wolsers is de vrouw van Giovanni van Bronckhorst. De twee leerden elkaar in 1994 kennen toen ze naar dezelfde middelbare school gingen. Toch sloeg de vonk tussen het stel zeker niet gelijk over Giovanni was totaal niet bezig met meisjes en richtte zich voornamelijk op zijn voetbalcarrière, totdat hij toch verliefd op haar werd.

“Zonder Marieke had ik nooit zo’n mooie carrière kunnen hebben. De stabiele thuissituatie die ik met haar en de kinderen al die tijd heb gehad, is heel belangrijk voor mij geweest. Dat had ik als voetballer al, maar nu als trainer eigenlijk nog meer”, laat hij weten aan de Story. Samen zijn ze de trotse ouders van Jake en Joshua.

Marieke Wolsers op de achtergrond

Marieke Wolsers opereert bovendien het liefst in de luwte. In tegenstelling tot veel andere voetbalvrouwen hoeven de spotlights voor haar niet zo. Ze heeft een verleden in het onderwijs en is tegenwoordig samen met Giovanni van Bronckhorst verantwoordelijk voor een eigen stichting, genaamd S.V. Gio. Dit naschoolse traject biedt kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool één middag in de week, 20 weken lang, ondersteuning op het gebied van onderwijs en sport.

Het paar kreeg daarvoor de Paul Nijgh-Penning. “Met Giovanni als rolmodel en zijn vrouw Marieke als stille kracht beschikt de stichting over een ijzersterk duo, dat zich met een geen woorden maar daden-mentaliteit belangeloos inzet voor de ontwikkeling van talent”, sprak Deirdre Noten, bestuurslid van de de penning, bij de uitreiking. “Ik vind het bewonderenswaardig wat zij allemaal doen. Deze onderscheiding is een grote waardering voor hun werk.”

Goede doel

Zelf zegt de Feyenoord-trainer het volgende over het goede doel: ,,Bij S.V. GIO krijgen ze een voorzet voor de middelbare school. We zijn een echte sportclub, met trainers, spelerscontracten, een supportersvereniging en een Business Club. Zelf heb ik altijd een duidelijk doel voor ogen gehad, ook al toen ik klein was. Veel kinderen hebben dat niet. Bij S.V. GIO laten we ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en dat doen we net zoals profclubs dat doen met jonge talenten. Alleen wordt er bij ons dus onderwijs gegeven en zeker niet alleen gevoetbald.”

Van Bronckhorst heeft Molukse roots en noemde Simon Tahamata zijn voorbeeld. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang Gio en Marieke al een relatie hebben. De stijlvolle blondine geeft zelden interviews. In 2008 stelde ze slechts: ,,Ik weet veel van voetbal en kan samen met Giovanni goed wedstrijden analyseren.”