Spelersvrouw.nl

Maria Cataleya de vriendin van Emre Can

Maria Cataleya de vriendin van Emre Can

Maria Cataleya is de vriendin van Emre Can. Voor vele Duitsers is ze geen onbekende. Dit topmodel is actief op Instagram en Twitch. Het stel staat continu in de spotlights. Ze lijken enorm van elkaar te genieten.

De in Duitsland geboren voetballer Emre Can is geboren op 12 januari 1994. In de jeugd speelde hij voor Blau-Gelb Frankfurt, Eintracht Frankfurt en vervolgens Bayern München. Bij deze laatste club wist Emre Can uiteindelijk door te breken, maar niet geheel zoals hij dit misschien vooraf had verwacht. Emre Can speelde namelijk in de eerste jaren bij Bayern vaak in het tweede elftal en kwam slechts 4 keer in actie voor het eerste elftal van Bayern.

Inhoudsopgave

De carrière van Emre Can

Emre Can begon zijn carrière in het tweede elftal van Bayern München. In de periode tussen de 2011 – 2013 speelde hij 31 wedstrijden voor dit team, waarin de verdedigende middenvelder 3 keer wist te scoren. Tot een echte doorbraak bij Bayern kwam het voor Emre Can helaas niet.

Wel mocht hij 4 keer mee doen met het ‘grote’ Bayern en maakte Can op 12 augustus 2012 zijn officiële debuut in het eerste elftal. Zijn debuut was er direct eentje om nooit meer te vergeten. Can mocht starten in de basis en mocht maar liefst 70 minuten meespelen in de met 2-1 gewonnen wedstrijd in de DFL-supercup wedstrijd tegen Borussia Dortmund. 

Het vertrek naar Leverkusen

Omdat Can bij Bayern het verschil niet wist te maken, verruilde hij in de zomer van 2013 zijn toenmalige club voor Bayer 04 Leverkusen. Bij deze club maakte Emra op 31 augustus 2013 zijn debuut, nadat hij in de laatste 10 minuten van de wedstrijd tegen Schalke 04 mocht invallen. In zijn periode bij Leverkusen kwam Emre Can 39 keer in actie voor zijn club en wist hij 4 keer te scoren en gaf hij 5 assists. 

Emre Can naar Liverpool

In de zomer van 2014 maakte Can de overstap naar Liverpool dat maar liefst 12 miljoen euro voor hem betaalde. Voor deze club speelde hij 115 wedstrijden, waarin Can 10 keer wist te scoren. Na er door een vervelende blessure aan de enkel een flinke tijd te zijn uit geweest, speelde hij voor het eerst weer op 19 oktober in de basis.

Niet lang daarna wist Emre Can ook direct zijn eerste doelpunt te scoren tegen Chelsea. Helaas bleek dit niet genoeg voor de overwinning en wisten de Londenaren de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 over de streep te trekken. 

Transfervrij naar Juventus

Nadat zijn contract bij Liverpool in 2018 niet werd verlengd, besloot Juventus de Duitser op te pikken en bood hem een 4-jarig contract aan. In totaal kwam Can 37 keer uit voor Juventus, dat hem vervolgens verhuurde aan Borussia Dortmund. De Duitse club was zo gecharmeerd van hem, dat ze besloten hem voor 25 miljoen euro over te nemen van de Italianen. Bij deze club speelt hij samen met onder andere; Marco Reus, Niklas Süle, Mats Hummels en Donyell Malen.

Maria Cataleya & Emre Can

De vriendin van Emre Can is het model Maria Cataleya, ze is niet alleen bekend van haar modellenwerk, maar is ze ook een ware hit op Twitch. Met haar ruim 40.000 volgers op Twitch, streamt ze met enige regelmaat een potje Fortnite. Ook op Instagram is de vriendin van Can geen onbekende. Ook hier heeft ze inmiddels bijna 40.000 volgers weten te verzamelen en deelt de op 17 september 1993 geboren Duitse vrouw van Emre Can zowel haar leven met vriendinnen als met haar man.