Spelersvrouw.nl

Maria Bæktoft, vriendin van Tom van Weert

Maria Bæktoft vriendin van Tom van Weert

Oud Fc Groningen-spits Tom van Weert heeft een relatie met Maria Bæktoft. De Deense schone leerde hij medio 2012 kennen tijdens een vakantie op het Spaanse eiland Mallorca. 

Samen woonden ze aanvankelijk in de Brabantse hoofdstad Den Bosch. Maria studeert daar Fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool. ,,Ik heb nu 3,5 jaar verkering met Maria, een Deense. Ik heb haar op vakantie leren kennen, maar inmiddels woont ze bij mij. Ze studeert hier fysiotherapie”, vertelde Van Weert aan Voetbal International. Mallorca, de plek waar hun liefde ontkiemde, blijft voor Van Weert speciaal:  ,,Het bevalt me daar altijd goed. Het is niet te ver weg, altijd lekker weer en je hebt er leuke strandjes.”

Maria is een guitige blondine, met een brede grijns en grote groene ogen. En gezien haar studie kan ze waarschijnlijk heeeeeel lekker masseren! De Deense is (volgens haar Facebook pagina) fan van kapsalon Chantal Wouters, de Deense voetbalbond, Excelsior en natuurlijk Tom van Weert. Zelf voetbalt ze overigens ook, althans, in haar kinderjaren.

Maria Baektoft vriendin Tom van Weert

Tom van Weert heeft het VWO afgerond, waarna hij aan de Universiteit van Tilburg ging studeren. Dat bleek voor de goalgetter echter niet te combineren met zijn voetbalcarrière. Daarop is hij overgestapt naar een studie management en ondernemerschap, die hij via de VVCS volgt.

De spits van FC Groningen is groot liefhebber van de Italiaanse keuken, maar ook van de (gehakt)ballen van zijn vriendin Maria Baektoft: ,,Bij een Italiaans restaurantje in Den Bosch eet ik altijd pasta met hete kip. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. En ook voor de gehaktballen van mijn vriendin. Niet de Zweedse van de IKEA, maar de Deense dus. Veel lekkerder.”

De aanvaller geeft zijn privéleven maar beperkt bloot: ,,Ik heb Instagram, verder niets. Facebook heb ik wel gehad, maar daar kwam op een gegeven moment zo veel onzin voorbij dat ik daarmee gestopt ben.” Maria heeft wel Facebook.