Spelersvrouw.nl

Malika Saymak vrouw van Mustafa Saymak

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 september 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Malika Saymak is de vrouw van Mustafa Saymak, een Nederlands-Turkse speler van voetbalclub PEC Zwolle. Ze zijn getrouwd en hebben samen een zoontje genaamd Arda. Als vriendin zat Malika al eens naast Mustafa Saymak bij Voetbal Inside, de voorloper van Veronica Inside.

Inhoudsopgave

Malika Saymak vrouw Mustafa Saymak

Malika Saymak studeerde allround visagie op de visagie-opleiding van Dik Peeters, in Amsterdam. In 2018 kwam haar droom uit met het beginnen van een eigen kledinglijn: Malika Saymak Fashion. Ze had al jarenlang in kledingzaken gewerkt als verkoopster, maar achtte de tijd nu rijp voor een eigen business.

Op haar eigen website schrijft de vrouw van Mustafa Saymak: “Als meisje ben ik opgegroeid tussen bont en leer, dat zijn mijn roots. Hiermee heb ik altijd wat willen doen en mijn creativiteit durven uiten met deze materialen. Mijn merk en label staat voor classy en timeless. De twee essentials als modieuze vrouw. Als ik aan een vrouw denk denk ik aan originaliteit en schoonheid, daarom ontwerp ik graag exclusieve modellen.”

©Instagram: @malikasaymak

Malika en Mustafa Saymak samen in Voetbal Inside

Als Malika niet bezig is met kleding, trekt ze natuurlijk graag met haar man Mustafa Saymak op. Zo waren ze in 2015 te gast bij Voetbal Inside. Ze zaten samen aan de bar en het was niet Mustafa, maar de beeldschone Malika die veel aandacht kreeg van de mannen aan tafel.

In datzelfde jaar, 2015, zijn de twee overigens ook getrouwd. Even later, begin 2016, zag zoontje Arda voor het eerst het levenslicht.

Mustafa Saymak voetballer PEC Zwolle

In de zomer van 2019 keerde Mustafa Saymak terug bij PEC Zwolle. Die keuze maakte hij ook zeker voor zijn vrouw Malika Saymak en zoontje Arda. De technisch begaafde middenvelder werd overgenomen van Rizespor uit Turkije.

In juli 2018 had hij Zwolle juist nog verlaten voor Rizespor. Destijds (2017) vertelde Saymak in De Stentor: “Arda is nu vijftien maanden oud. Hij liep na elf maanden al. Of dat een voorteken is dat hij in mijn voetsporen zal treden, weet ik niet. Hij is wel gek op de bal. Ik ga hem niet pushen. Als vader wil je wel dat je zoon hetzelfde gaat doen.”

“Ik was voor mijn trouwerij en zijn geboorte al een rustig persoon. Daarin is niets veranderd. Ik merk wel dat ik nog gelukkiger ben nu. Terwijl je traint, weet je dat die kleine straks weer in de deuropening staat. Zodra hij mij ziet aan komen lopen, roept hij het enige woordje dat hij kent: ‘Pa-pa’. Dat is toch het mooiste wat er is?”