Spelersvrouw.nl

Magi Salah vrouw van Mohamed Salah

Magi Salah is de vrouw van Mohamed Salah, sterspeler van Liverpool. Al van jongs af aan is Magi de vriendin van Mo Salah en het tweetal trouwde in 2013 in een kleine stad in Egypte. Zo werd Magi de vrouw van Mohamed Salah.

Inhoudsopgave

Magi Salah vrouw Mohamed Salah

Magi Salah is geboren in het Egyptische Basyoun, waar ze Mohamed Salah ook leerde kennen. Ze zaten samen op dezelfde school en uiteindelijk sloeg de vonk dus over. Magi is werkzaam in de biotechnologie, maar steekt ook genoeg uren in het steunen van haar geliefde.

Hoewel ze erg verlegen is en niet graag de spotlights op haar gericht krijgt, wordt ze bij vrijwel iedere wedstrijd van Liverpool en het Egyptische nationale elftal op de tribunes gespot

Magi Salah en Mohamed Salah getrouwd

Zoals gezegd trouwden de twee in 2013 in Egtpye; in Nagrig. Het hele dorp was uitgenodigd bij de trouwerij, die op de traditionele islamitische wijze werd volbracht. Er waren verder ook veel bekende Egyptenaren, waaronder acteur Hamada Hilal, aanwezig. Ook traden er bekende Egyptische zangers op tijdens het feest.

Een jaar later kregen Magi en Mo hun eerste kind: dochter Makka Mohamed, vernoemd naar de heilige plaats Mekka. Er werd voor gekozen om de spelling van de naam ietwat te veranderen om verwarring met ‘Mecca Casino’ uit de weg te gaan: gokken is immers verboden voor moslims. Tegenwoordig woont het gezin samen in de Merseyside in Liverpool. Magi is streng gelovig moslima en draagt dan ook altijd een hijab.

© Instagram

Magi en Mohamed Salah goedzakken

Samen met manlief Mohamed reist ze jaarlijks, tijdens de Ramadan, terug naar het door hun geliefde Nagrig in Egypte om hun welvaart met de inwoners te delen. Eén van die inwoners vertelde eens in de krant The Sun: “Magi en Mohamed Salah zijn er altijd al geweest voor zij die hen nodig hebben, maar zorgen er voor dat dit uit de schijnwerpers blijft.”

“Mohamed en zijn familieleden praten nauwelijks over zijn vrijwillige werk voor het goede doel. Zijn vader zegt ook altijd dat Mohamed simpelweg de dankbaarheid zelve is.” Magi en Mohamed Salah laten dus zien dat lang niet alle topvoetballers en diens vrouwen arrogant zijn. Een hartverwarmend koppel!