Spelersvrouw.nl

Maarten Brzoskowski vriend van Marjolein Delno

Maarten Brzoskowski is de vriend van Marjolein Delno, Nederlands zwemster met de vrije slag als specialiteit. Maarten is zelf ook professioneel zwemmer en was er zelfs bij op de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Inhoudsopgave

Maarten Brzoskowski vriend Marjolein Delno

Maarten Brzoskowski is in 1995 geboren in het Brabantse Best. De vriend van Marjolein Delno kende in 2012 zijn definitieve doorbraak in de zwemwereld door zijn eerste NK-medailles te pakken: zilver op zowel de 800 als 1500 meter vrije slag.

In 2015 verbeterde hij op de 400 meter vrije slag het Nederlandse record en zwom hij later dat jaar de olympische limiet op dezelfde afstand en slag.

© Instagram: marjoleindelno

Maarten Brzoskowski deelnemer Olympische Spelen 2016

Brzoskowski had twee jaar later ook nog de eer om het Nederlandse record van de grote Pieter van den Hoogenband op de 400 meter vrije slag weer te verbeteren, op de Europese Kampioenschappen in Londen. Dit onder toeziend oog van vriendin Marjolein Delno.

Als Maarten niet in het zwembad te vinden is, zit hij in de boeken voor zijn studie fysiotherapie. Een uiterst sportief ingestelde vent, dus.

© Instagram: marjoleindelno

Marjolein Delno volgt ook studie fysiotherapie

Marjolein Delno is 25 jaar en de vriendin van Maarten Brzoskowski. Ze was deelneemster aan de 200 meter-wedstrijden van de World Aquatics Championships in 2017 en pakte de zilveren medaille in Glasgow een jaar later op de 400 meter vrije slag.

Dezelfde afstand en slag als die waarop haar vriend Maarten Brzoskowski vaak succesvol was, dus. En een ander leuk detail: Marjolein volgt net als Maarten ook een studie in fysiotherapie.

De twee waterratten zijn inmiddels al enkele jaren dolgelukkig samen, en steunen elkaar dan ook waar mogelijk volop bij wedstrijden in het zwembad. Op het gebied van gedeelde interesses en talenten zit het sowieso wel goed!

Lees ook: Ramon de Meijer man van Maud van der Meer