Spelersvrouw.nl

Lydia, de tweede vrouw van voetbaldier Jan Boskamp

Johan Boskamp

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 22 juli 2014

Laatst Geüpdatet: 18 juni 2023

Lydia is de vrouw van Jan Boskamp. We kennen haar alleen van naam. Jan Boskamp, de goedlachse voetbalmaffe analyticus van VI, is samen met Lydia. Samen wonen ze in Relegem, onder de rook van Brussel. Ze bezitten daarnaast een tweede huis in Zuid-Frankrijk.

Inhoudsopgave

Jenny eerste vrouw Jan Boskamp

Lydia is de tweede vrouw van Jan Boskamp. Het liefdesleven van Boskamp is complex en bevat verscholen tragiek. In Voetbal International vertelde hij openhartig over de dood van Jenny, zijn jeugdliefde waarmee hij trouwde.

“Ze deed aan handbal en daar heb ik haar leren kennen. Alles vond ik leuk aan haar. Vooral haar openheid en het zeggen waar op het stond. Al was het Onze-Lieve-Heer, ze zei wat ze dacht en dat vind ik het leukste aan de mensen. Het was niet meteen raak tussen ons, ze heeft me eerst nog een keer uit wandelen gestuurd. ‘Rot maar op,’ zei ze. Ik zat tijdens het eten met een vork te spelen en die brak per ongeluk. Noemde ze me een asociaal ventje. Na twee, drie maanden was het weer goed tussen ons.”

“In mijn tijd bij en tijdens een wedstrijd van Racing Genk kreeg ik een telefoontje dat Jen moest worden opgenomen. Jenny was ontzettend ziek. We wisten het al een jaar of twaalf en hebben het altijd voor ons gehouden. We wilden de kinderen er niet mee belasten. Ze had kanker. Eerst de borst, toen botkanker, daarna de lever en toen was het over. Dan word je gek. Ze was pas drieënvijftig. Ik wilde daarna niets meer met voetbal te maken hebben. Ondermeer in Dubai, was ik helemaal afwezig. Ik sliep veel om de dagen snel voorbij te laten gaan. Ik wou niemand lastig vallen met mijn verdriet.’ De vrolijke Boskamp werd een gesloten, verdrietige man. In Dubai verdiende hij meer dan 50 duizend euro per maand, maar juist in die periode leerde hij dat er meer dan voetbal en geld was.

Lydia tweede vrouw Jan Boskamp

Lydia is de tweede vrouw van Jan Boskamp. In 2007 ontmoette hij bij toeval Lydia. Ze was gescheiden en had twee kinderen. In 2013 besloten ze, waardoor Jan vaak naar de loods van zijn zoon wordt verbannen om voetbal te kijken: “Achter mijn huis ligt een speeltuin, waar vaak kinderen voetballen. Dus kwamen die ballen wel eens in mijn tuin. Als die kinderen belden kon ik steeds die ballen uit de tuin gaan halen. Bel maar niet sprak ik, ga die bal zelf maar pakken.”

“Maar ze bleven bellen, dat duurde zo een jaar. Op een dag kwam een van die moeders aan de deur. Lydia. Ze zei: ‘kom een keertje koffie drinken.’ Ik denk niet dat ze me aantrekkelijk vond, maar het is zo gebeurd. Als ik het voetbal en Lydia niet had gehad was ik verloren gelopen. Dan had ik het niet geweten.” Lydia heeft niets met voetbal, is enkele jaren jonger dan Jan Boskamp, werkte in het verleden als lerares en heeft tegenwoordig een leidinggevende functie in het bedrijfsleven.

Jan Boskamp verschijnt tegenwoordig wel met de dochter van Lydia op de rode loper:

1 comment