Spelersvrouw.nl

Lisa Evans ex-vriendin van Vivianne Miedema

Lisa Evans vriendin Vivianne Miedema

Lisa Evans is de ex-vriendin van Vivianne Miedema, spits van het Nederlands Vrouwenelftal én kersvers Player of the Year in Engeland. Ze zijn bovendien oud-teamgenoten bij topclub Arsenal. Tegenwoordig gaat Miedema samen met de Engelse Beth Mead. Die tevens ook voor Arsenal speelt.

Inhoudsopgave

Lisa Evans ex-vriendin Vivianne Miedema

Lisa Evans en Vivianne Miedema werden in 2015 teamgenoten, toen de Hoogeveense van sc Heerenveen overstapte naar het grote Bayern München. Evans speelde daar al bijna een jaar. Al vrij snel begonnen de twee elkaar ook buiten het voetbal te zien, en in 2016 sloeg de vonk over.

De schok was dan ook groot toen Miedema in mei 2017 aankondigde dat ze wilde vertrekken uit Beieren. “De club wilde graag met mij verder, maar ik heb de aanbieding naast mij neergelegd, omdat ik voelde dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging”, legde ze uit aan Voetbal International. Diezelfde maand nog tekende ze een contract bij Arsenal FC. Ze trof daar landgenoten Daniëlle van de Donk, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth-Janssen.

© Instagram

Vivianne Miedema en Lisa Evans speelden samen bij Arsenal

Ze hoefde echter niet lang in Londen te bivakkeren zonder haar geliefde, want nog geen halve maand later maakte ook Evans, natuurlijk niet geheel toevallig, óók de overstap naar Arsenal. Zo werden de tortelduifjes al erg snel weer herenigd, en kon de nog prille liefde zich verder ontwikkelen. Dat gaat nog altijd heel erg goed, want regelmatig duiken er leuke kiekjes van de twee op, op de sociale media.

Lisa Evans topper in het vrouwenvoetbal

Net als haar Vivianne Miedema is ook Lisa Evans al uitgegroeid tot een bekende naam in het vrouwenvoetbal. Ze is geboren in het Schotse Perth, brak door bij Glasgow City en belandde via Turbine Potsdam (Duitsland) bij Bayern München, en sinds 2017 dus bij Arsenal.

Evans kan de gehele flank bestrijken, van vleugelverdediger tot flankaanvaller, en speelde al bijna 100 interlands voor de Schotse nationale vrouwenploeg. Verder is ze er al behoorlijk in geslaagd om het Schotse accent er ook bij Vivianne in te brengen. Miedema klinkt bij vlagen zelfs al als een natural Schotse. Ze zullen voorlopig ook nog wel even teamgenoten blijven want, wederom niet geheel toevallig, tekende Lisa op 18 december 2018 bij in Londen, en twee dagen later zette ook Vivianne haar krabbel onder een verlengd contract bij The Gunners.

© Instagram

Vivianne Miedema Player of the Year

Onlangs werden Evans en Miedema al kampioen van Engeland met hun Arsenal, en voor onze Oranje Leeuwin volgde al snel daarna nóg een geweldige hoofdprijs. Miedema werd namelijk tot Player of the Year (PFA) gekroond. Aangezien Virgil van Dijk die prijs kreeg bij de mannentak, konden we vol trots spreken van een Double Dutch.

Miedema liet Steph Houghton, Nikita Parris (beiden Manchester City), Erin Cuthbert en Ji So-yun (beiden Chelsea) achter zich dankzij negentien goals en elf assists in 22 wedstrijden voor de Arsenal Women. Fenomenale cijfers natuurlijk. Hopelijk kan ze haar vorm straks doortrekken op het WK 2019 met de Oranje Leeuwinnen. Vriendin Lisa Evans zal ongetwijfeld met een schuin oog naar Vivianne kijken, al gaat ze zelf ook met de Schotse vrouwen op het WK spelen. Een succesvol en vooral superleuk setje!

© Instagram