Spelersvrouw.nl

Laura vriendin van Tom Leezer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 mei 2019

Laatst Geüpdatet: 1 maart 2023

Tom Leezer, oud-wielrenner van de ploeg Jumbo-Visma, heeft al jarenlang een vriendin. Haar naam is Laura. Ze is, zo zegt Tom zelf, zijn trouwste supporter en bovendien stapelverliefd op hem. In 2019 heeft hij zijn laatste rit gereden en is inmiddels afgestapt van het hoogste niveau.

Inhoudsopgave

Laura vriendin Tom Leezer

Tom Leezer zien we regelmatig in de grote rondes langskomen. De laatste jaren vooral in de Tour de France, in 2019 kreeg hij de voorkeur boven Floris de Tier voor de Giro d’Italia. Dat heeft alles te maken met een goede wisselwerking tussen Leezer en Primoz Roglic. Sportief directeur Merijn Zeman legde de keuze voor Leezer uit aan WielerFlits: “Hij ziet heel goed waar hij Primož moet brengen in het peloton, om hem uit de problemen te houden.”

“Tom heeft natuurlijk ook jarenlang ervaring en het klikte heel goed tussen hem en Primož. Floris zien we als iemand tussen de renners voor het vlakke en de klimmers in. Iemand die op lastige terreinen goed uit de voeten kan”, aldus Zeman van Jumbo-Visma. Ongetwijfeld zal vriendin Laura dolblij zijn met de deelname van haar vriend aan de Giro d’Italia, want zij staat altijd langs de finish om hem door de laatste meters heen te schreeuwen.

Laura trouwe fan bij de finish

Laura is dan ook een belangrijk onderdeel in het leven van Tom. Zo vertelde de renner al eens aan Cycling Online over zijn leven in Spanje, waar hij in Girona heeft gewoond: “Na vijf à zes uur trainen kom ik thuis, pak mijn rust en neem met mijn vriendin Laura de dag door. Het gewone leven gaat immers ook door.”

“Rijden we een wedstrijd, dan zet ik de wekker, ontbijten we drie uur voor de koers. Daarna rijden we met de bus naar de start en keren na de finish terug naar het hotel. Als iedereen is gemasseerd eten we gezamenlijk, waarna we de ontspanning pakken.”

“Het is prettig als je de hele dag op de fiets heb zitten sterven de gelopen koers met je collega’s kunt delen die hetzelfde lot hebben ondergaan. Daarna nog even bellen met Laura”, aldus Tom Leezer. Het hebben van een langeafstandsrelatie heeft dus ook voor Laura en Tom zo zijn nadelen, maar de twee zijn desondanks dolgelukkig met elkaar.