Spelersvrouw.nl

Lars van den Broek vriend van Chantal Blaak

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 10 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Lars van den Broek is de vriend van Chantal Blaak, Nederlandse wielrenster die sinds 2015 rijdt voor Boels Dolmans Cycling Team. Lars is tevens initiatiefnemer van de groep die de start van de Tour de France binnen vijf jaar tijd naar Rotterdam wil halen.

Inhoudsopgave

Lars van den Broek vriend Chantal Blaak

Lars van den Broek is net als vriendin Chantal Blaak een echte wielrenliefhebber. Zo is hij sinds 2011 bestuurslid van de stichting Ik Fiets, dat zich richt op allochtone vrouwen die kennis willen maken met de fiets, en vervult hij ook bij Rotterdam Fund Raisers de rol van bestuurslid. Die stichting ‘faciliteert een sportief netwerk van veelal Rotterdamse ondernemers die vanuit het hart iets terug willen doen voor de samenleving’, schrijft Lars zelf.

Ook op het gebied van werk richt Lars zich op het wielrennen. Hij is namelijk mede-eigenaar van 36 Cycling BV, dat wielerkleding- en uitrusting levert, en tevens de kledingsponsor van Team Roompot is.

Vriend van Blaak wil start Tour de France naar Rotterdam halen

En alsof Lars nog niet druk genoeg is, zette hij ook een beweging op poten die probeert de start van de Tour de France binnen vijf jaar tijd in Rotterdam plaats te laten vinden. Negen jaar geleden gebeurde dat al eens, en volgens de vriend van Chantal Blaak is het de hoogste tijd voor een herhaling daarvan.

In De Telegraaf legde Lars van den Broek al uit: “De impact van een Grand Départ is veel langer merkbaar dan alleen tijdens een bezoek van de Tour aan Rotterdam. Ik zie het al voor me: duizenden kinderen in een geel wielershirt, toertochten voor jong en oud, wedstrijden op ieder denkbaar niveau. Er is zo ongelooflijk veel te bedenken in de aanloop naar een Tour-start. En de reacties van het bedrijfsleven zijn al erg positief.”

Chantal Blaak wereldkampioen

Net als vriend Lars is ook Chantal Blaak gek van wielrennen. Bovendien is ze er bijzonder goed in: de geboren Rotterdamse werd in 2017 zelfs wereldkampioene op de weg, in Bergen (Noorwegen). Ook de Nederlandse kampioenschappen van 2017 én 2018 waren een prooi voor Chantal.

Natuurlijk onder toeziend oog van haar geliefde Lars van den Broek, die zowel verliefd is op de fiets, als op zijn Chantal. Niet voor niets staat hun bruiloft al gepland. Een super duo!

Dit bericht bekijken op Instagram

I said yes ❤️

Een bericht gedeeld door Chantal Blaak (@chantalblaak) op

Dit bericht bekijken op Instagram

He is always there! Good times – Bad times ❤ #nk2017

Een bericht gedeeld door Chantal Blaak (@chantalblaak) op