Spelersvrouw.nl

Lana Jeremejeff vrouw van Alexander Jeremejeff

Lana Jeremejeff is de vrouw van Alexander Jeremejeff, een Zweedse voetballer die in de zomer van 2020 bij FC Twente tekende. Hij kwam over van het Duitse Dynamo Dresden en werd gehuurd met optie tot koop. Uiteindelijk speelde Alexander 9 wedstrijden voor de Tukkers waarin hij 1 keer wist te scoren.

Inhoudsopgave

Lana Jeremejeff vrouw Alexander Jeremejeff

Lana Jeremejeff is al jarenlang de grote liefde van Alexander Jeremejeff. Dat werd reeds bekroond met een sprookjesbruiloft én met de geboorte van hun dochtertje Laura. Zij zag vlak voordat vaderlief zijn huurtransfer naar Nederland afrondde voor het eerst het levenslicht, in juli 2020.

© Instagram

Alexander Jeremejeff voetbalde voor Dynamo Dresden

Alexander Jeremejeff is in 1993 geboren in Kungsbacka, in Zweden. Hij doorliep de jeugdopleiding van Orgryte IS, schopte het daar tot de hoofdmacht en stapte daarna over naar BK Häcken.

Na een uitstapje van twee seizoenen bij Malmö FF verkocht Häcken hem in 2019 voor een miljoen euro aan Dynamo Dresden, maar zijn avontuur in Duitsland verliep erg wisselvallig. Al na één seizoen, waarin Dynamo degradeerde naar de 3. Bundesliga, trok Jeremejeff de deur er achter zich dicht voor een (tijdelijke) transfer naar FC Twente.

Alexander Jeremejeff en vriendin Lana naar FC Twente

In augustus 2020 werd Alexander Jeremejeff, met zijn vrouw Lana Jeremejeff aan zijn zijde, gepresenteerd in Enschede. FC Twente huurde hem met optie tot koop, wat voor blijdschap bij directeur Jan Streuer zorgde: “Alexander geeft ons voorin meer mogelijkheden, met name centraal in de aanval. Alexander is een fysiek sterke, maar ook een vaardige speler van 1,92 meter die heel goed als ‘target’ kan functioneren. Vanaf morgen sluit Alexander aan bij de selectie.”

En de spits zelf reageerde verheugd: “Ik zie deze overstap naar FC Twente als een mooie kans om bij deze grote club te spelen. Ik wil hier vechten voor mijn plek en ik kijk er naar uit om in De Grolsch Veste te spelen. Ik heb op YouTube een aantal video’s van FC Twente gezien, de supporters lijken me geweldig.” Ongetwijfeld gaat zijn vrouw Lana Jeremejeff nog zeer regelmatig tussen dat publiek in de Veste zitten!