Spelersvrouw.nl

Kristelle Faber vrouw van Ernest Faber

Kristelle Faber is de vrouw van Ernest Faber, een voormalig profvoetballer en interim-hoofdtrainer bij PSV. Tot het ontslag van Mark van Bommel was hij hoofd jeugdopleidingen in Eindhoven, daarna nam hij tijdelijk het stokje over in de dug-out van de topclub uit Brabant.

Inhoudsopgave

Kristelle Faber vrouw Ernest Faber

Kristelle Faber leerde Ernest kennen in 1988. Al snel sloeg de vonk over, en uiteindelijk bekroonden ze de liefde met het huwelijk en twee kinderen. Eén van hen, zoon Cas, tekende op zijn achttiende nog bij FC Eindhoven, in 2018.

Cas Faber heeft ook bij FC Groningen gevoetbald, toen vader Ernest daar trainer was, maar vanwege zijn studie verruilde zoonlief het hoge noorden voor het Brabantse Eindhoven. Inmiddels speelt Cas in de hoofdmacht van FC Eindhoven, in de Keuken Kampioen Divisie.

Zoon Ernest Faber speelt bij FC Eindhoven

Zoals gezegd is Ernest Faber trainer geweest bij FC Groningen. En dat heeft zijn vrouw Kristelle Faber ook geweten: ooit stonden er woedende fans voor hun huis, om verhaal te halen. “Ik vond het vooral voor het thuisfront heel vervelend.  Die kunnen er niets aan doen.”

“Gelukkig kent mijn vrouw me al sinds 1988. Ze heeft alles meegemaakt en weet hoe ze met dit soort situaties moet omgaan. Uiteindelijk beschouwen we het als een klein incident, maar ik dacht wel: wees een kerel, kom gewoon naar mij toe. Bel aan, dan leg ik het uit. Ik loop nergens voor weg”, reageerde Ernest Faber toen in het Dagblad van het Noorden.

Ernest Faber interim-trainer PSV

Na het ontslag van Mark van Bommel bij PSV, in december 2019, nam Ernest Faber op interim-basis het stokje over. Hij zal tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van de club zijn, daarna keert hij terug in zijn functie als hoofd jeugdopleidingen.

Nu maar hopen dat er niet straks in Eindhoven óók boze fans voor de deur verschijnen bij Ernest en zijn vrouw Kristelle Faber.