Spelersvrouw.nl

Koen Verweij en Jutta Leerdam uit elkaar

Koen Verweij is niet meer de vriend van Jutta Leerdam, een Nederlandse langebaanschaatsster. Koen heeft zelf ook jarenlang aan de top van de schaatswereld gestaan, maar bevindt zich inmiddels in de herfst van zijn carrière en zal dus steeds meer tijd krijgen om zijn grote liefde op het ijs aan het werk te zien.

Inhoudsopgave

Koen Verweij ex-vriend Jutta Leerdam

Koen Verweij is net als ex-vriendin Jutta Leerdam dus nog altijd veel op het ijs te vinden. De geboren Alkmaarder heeft een roemruchte carrière achter de rug, met bijvoorbeeld vier Olympische medailles – waarvan één gouden – en meerdere Wereldkampioenschappen achter zijn naam.

In 2018 nam Verweij voor de tweede keer een sabbatical, maar voor het seizoen 2019/2020 tekende hij samen met Jutta Leerdam bij Team Reggeborgh, op weg naar de Olympische spelen van 2020. De comeback-kid weet dus nog van geen ophouden.

Jutta Leerdam Nederlandse langebaanschaatsster

Jutta Leerdam is in december 1998 geboren in ‘s-Gravenzande. De schaatswereld maakte in het seizoen 2016/2017 definitief kennis met de bloedmooie blondine, toen zij de wereldtitel allround op het WK Junioren won.

Daarna ging het razendsnel met Jutta, die onder andere het NK Sprint op haar naam wist te schrijven. Ze komt uit voor Team Reggeborgh en wordt gecoacht door Gerard van Velde.

© Instagram

Jutta Leerdam mooiste sportvrouw van Nederland 2019

Maar niet alleen vanwege haar talent in het schaatsen is Jutta razend populair: ook haar looks vergaren veel aandacht. Zo werd ze in 2019 nog verkozen tot de mooiste sportvrouw van Nederland, door FHM 500.

Jutta Leerdam was 18 toen ze relatie met Koen Verweij kreeg

Het moge duidelijk zijn dat vriend Koen Verweij een beauty met veel talent aan de haak heeft geslagen. Dat gebeurde toen Jutta Leerdam net 18 was geworden: Koen was toen 28. “Ik vond haar eigenlijk te jong, waardoor ik besloot om het eerst aan te kijken. Gelukkig maar, want ze bleek een stuk volwassener te zijn dan haar leeftijdsgenootjes”, vertelde de schaatser met de lange manen al eens in de Story.

Nu gaan ze zelfs al samenwonen. “Het zullen best heftige tijden worden, want we zitten straks 24 uur op elkaars lip. En we hebben beiden een winnaarsmentaliteit. Dat zal nog wel eens spanningen geven. Ze wil niet altijd luisteren, omdat ze vindt dat ze ook haar eigen keuzes moet maken. Maar ook dan zal ik altijd achter haar blijven staan”, belooft Koen tot slot aan Jutta.

© Instagram