Spelersvrouw.nl

Katja Butylina, de Oostenrijkse vriendin van David Alaba

Katja Butylina vriendin David Alaba

David Alaba heeft sinds 2010 een relatie met Katja Butylina. De Oostenrijkse schone handbalde op hoog niveau.

Op het Oktoberfest van FC Bayern München in 2013 verschenen Alaba en Butylina voor het eerst samen. Ze komen beiden uit het Oostenrijkse Wenen, waar Katja nog altijd woont. Dat zorgde in het verleden af en toe voor geruchten over een mogelijke breuk.

Katja Butylina studeert marketing en daarnaast deed ze aan handbal op hoog profniveau. Ondanks het feit dat de brunette werd gezien als één van de grootste handbaltalenten van Oostenrijk, besloot ze vanwege haar studie te stoppen met de sport. Haar naam is niet bepaald Oostenrijks, wat komt omdat door haar Russische roots. Wellicht dat daarin tevens haar schoonheid schuilt.

Zowel David Alaba als zijn spelersvrouw Katja doen er alles aan om hun privéleven afgeschermd te houden. De eerste jaren wisten ze zelfs hun relatie verborgen te houden. Katja had enige tijd een Instagram-account met meer dan vijfduizend volgers, waarop ze onder meer mode tips deelde, maar ook foto’s waarop ze met zeer hoge hakken poseert en sexy lippenstift.

Vriendin David Alaba: Katja Butylina

Helaas is dat account opgeheven, waardoor we slechts spaarzaam een foto van haar te zien krijgen via het account van haar vriend David Alaba. De verdediger islid van de Zevende Dags Adventisten. Hij komt daarbij publiekelijk uit voor zijn geloof en zegt: ,,Mijn kracht ligt in Jezus.” Het is niet duidelijk of ook Katja gelovig is.

Alaba geldt al jaren als vaste waarde in de verdediging van Bayern München en het Oostenrijkse nationale elftal. Daar debuteerde hij al op 17-jarige leeftijd, een record. Het zorgde ervoor dat de verdediger al aardig wat miljoenen verdiende, aangezien zijn salaris in de Beierse hoofdstad wordt geschat op een kleine drie miljoen euro. Opvallend is dat hij fan is van het Turkse Galatasaray. Hij werd meerdere malen tot Oostenrijks sportman van het jaar gekozen. De moeder van Alaba komt uit de Filipijnen, zijn vader is een Nigeriaan en kreeg in Oostenrijk enige bekendheid als rapper en dj.