Spelersvrouw.nl

Karin van der Voort is de vrouw van darter Vincent van der Voort

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Vincent van der Voort is niet alleen zelf actief als darter, maar  maakte ook naam als analist op RTL bij darttoernooien. Van der Voort werd geboren in Purmerend op 18 december 1975. In 2014 won hij de Austrian Darts Open. De Purmerender is getrouwd met vrouw Karin.

Inhoudsopgave

Jeugd

Vanaf zijn 10e begon Van der Voort al met pijltjes gooien op een dartbord. In 1991 wist hij al zijn eerste toernooi op zijn naam te schrijven, te weten de WDF Europe Youth Cup. Van der Voorts eerste professionele overwinning vond plaats in Denemarken in 2002. In 2005 wist hij zelfs toenmalig wereldkampioen Andy Fordham te verslaan tijdens de BDO wereldkampioenschappen.

Een puike prestatie. Alleen kwam hij helaas niet verder dan de kwartfinales die Van der Voort verloor van Raymond van Barneveld. Het jaar dat volgde won hij wederom de Danish Open. Door zijn snelle dartstijl kreeg hij de bijnaam The Fastest Player in the World

Carrière 

In 2007 sloot Van der Voort zich aan bij de PDC en dat was aanvankelijk een groot succes. Hij bereikte in datzelfde jaar al de finale van de UK Open, die hij uiteindelijk verloor van – wederom – Raymond van Barneveld. Ook bestormde hij de top 20 van de wereldranglijst.

In 2009 kwam Van der Voort weer groot in het nieuws, want hij was een van de twee darters die Phil Taylor versloeg op televisie. In dat zelfde jaar gooide hij zijn eerste negendarter bij de kampioenschappen in Nuland. Door al zijn succes kreeg hij ook de bijnaam The Dutch Destroyer. In 2012 kreeg Van der Voort zijn revanche door Van Barneveld te verslaan tijdens de UK Open.

In 2014 behaalde Van der Voort zijn grootste succes door de Austrian Darts Open te winnen in Salzburg. In 2017 kreeg Van der Voort steeds meer rugklachten en ontstond twijfel om te stoppen. Zijn vrouw Karin haalde hem over om nog niet te stoppen, omdat zij ervan overtuigd was dat hij daar spijt van zou krijgen. Hij is toen toch doorgegaan met darten. Naast zelf darten is Van der Voort ook regelmatig te zien op televisie, bij RTL7 Darts, waar hij verschillende wedstrijden analyseert. 

Vrouw Karin van der Voort runt ook een dartshop in Zaanstad. ,,Mensen komen daarnaast naar de winkel toe om pijlen, flights of borden te halen”, vertelde hij aan NH Nieuws. Van der Voort is goed bevriend met Michael van Gerwen.