Spelersvrouw.nl

Judith Speijer, vriendin van Ben Rienstra

Judith Speijer vriendin Ben Rienstra

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 4 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2022

Begin 2014 ontmoette Ben Rienstra zijn vriendin Judith Speijer. Het koppel is stapelverliefd en woont inmiddels samen.

,,Judith kookt vaak en dat vindt ze leuk om te doen. Ze kan het ook goed, dus dat vind ik natuurlijk prima. Daar ga ik niets aan veranderen, haha”, vertelde de middenvelder van AZ onlangs in VI. Inmiddels hebben ze een kleine. Vriendin Judith, een beeldschone blondine uit Almelo, heeft een eigen beautysalon: Beauty by Judith. Je kunt bij haar terecht voor epileren, verven van je wenkbrauwen, het harsen van je bovenlip of een peeling. Interessant! Judith houdt, als we haar Facebook-profiel mogen geloven, verder van wijntjes drinken, weekendjes weg en is natuurlijk smoorverliefd op haar voetballer.

Het verhaal van Rienstra is bijzonder. De middenvelder zat enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax, ging naar AZ, vertrok en kwam met een omweg weer terug in Alkmaar, de stad waar hij vlakbij (Akersloot) geboren werd. Hij speelde in de jeugd ook voor Meervogels en ADO ’20.

Ben Rienstra vriendin: Judith Speijer

Via Heracles en PEC Zwolle kwam hij bij AZ, dat hem op de valreep van de transferperiode aantrok. Zijn zaakwaarnemer is Mino Raiola. In Alkmaar ligt de spelmaker nog tot medio 2020 onder contract.

Hij werd door Co Adriaanse zelfs gelinkt aan Oranje, al durft hij daar zelf niet echt van te dromen: ,,Bij ons thuis moet je wel bescheiden blijven, anders krijg je een draai om je oren… Maar ik vind wel dat ik een hoog niveau haalde en vooral constant was. Ik heb ook weleens een periode gekend waarin ik te veel zesjes scoorde.”

,,Mijn passing is van kleins af aan een sterk wapen. Nu moest ik ook versnellen en achter die bal aan. Het verschil lag niet eens zozeer in het aantal kilometers per wedstrijd, maar meer in de verrassing van je actie. En daar dan ook echt kracht in leggen.”