Jolien van der Tuin de vrouw van Sherida Spitse

Jolien van der Tuin is de vrouw van Sherida Spitse, speelster van het nationale vrouwenelftal van Oranje en het Noorse Valerenga. De twee zijn in juli 2018 getrouwd en hebben samen een zoontje: Jens.

Jolien van der Tuin vrouw van Sherida Spitse

Jolien van der Tuin is geboren en getogen in Emmen. Ze beviel vlak voor het EK van 2017, dat door de Oranje Leeuwinnen met haar Sherida Spitse als aanvoerder werd gewonnen, van Jens. De zwangerschap was echter allerminst een pretje voor de blondine. Ze kreeg last van een depressie, en die kwamen tijdens het EK, toen de kleine ongeveer drie maanden oud was, terug.

In het magazine van Helden vertelde Jolien: “Als je naar je pasgeboren baby kijkt, moet je een heel gelukzalig gevoel krijgen. Ik wilde het heel graag voelen, maar het was er gewoon niet. Ik voelde ook al niet het geluk dat hoort bij een zwangerschap. In plaats daarvan lag ik huilend bij Sherida in bed en dacht: wil ik dit wel?” Het bleek uiteindelijk om een postnatale depressie, een depressie die bij de moeder kan ontstaan rondom een bevalling, te gaan.

https://www.instagram.com/p/BkZbhV5AhAY/?utm_source=ig_embed

Jolien van der Tuin en Sherida Spitse getrouwd

Gelukkig herstelde Jolien goed van haar postnatale depressie, en een jaar na de komst van Jens trouwde ze met haar Sherida. Ze kenden elkaar al zo’n acht jaar. Jolien voetbalde ook, en ze stuitte op Sherida tijdens een clinic bij sc Heerenveen. “Ik zag Jolien en dacht: ‘Hé, die is wel leuk!’ Ze had alleen een piercing net onder haar lip, en ik liet meteen merken dat die er wel uit moest”, lacht Sherda in Helden.

Shanice van de Sanden getuige op bruiloft Sherida Spitse

Uiteindelijk sloeg de vonk dus over, resulterend in een droomhuwelijk in juli 2018. Bij de bruiloft was ook vriendin en ploeggenoot van Oranje Shanice van de Sanden aanwezig. Sterker nog, Shanice was getuige! Hopelijk zal ze uiteindelijk net zo gelukkig worden met iemand als Jolien van der Tuin en Sherida Spitse nu met elkaar zijn. Na een ongelooflijk zware tijd lacht het leven hen, samen met zoontje Jens, nu weer volop toe!

https://www.instagram.com/p/Bkz5JkOAg1P/?utm_source=ig_embed