Spelersvrouw.nl

Joana Zans Alves is de vrouw van Dani Alves

Joana Zans Alves is de prachtige vrouw van Dani Alves. Hij heeft voor haar veel moeite moeten doen. 2 keer vroeg Dani hij tevergeefs ten huwelijk. Pas de derde keer zei ze ‘ja’. Het stel is uiteindelijk getrouwd in 2017. Joana is niet de eerste vrouw van Dani Alves, eerst was hij namelijk getrouwd met Dinora Santana. Met haar heeft hij twee kinderen: Victoria Alves en Daniel Alves.

Inhoudsopgave

Alles over Joana Zans Alves

Joana Zans is een bekend Spaans model, en is sinds 2017 getrouwd met profvoetballer Dani Alves. Hiervoor waren ze al enkele tijd samen. Op haar Instagram-account heeft ze 736.000 volgers, hierop deelt Joana Zans haar hele leven. Ze is gek op paardrijden en op honden. Samen met haar vriend heeft ze ook een hond. Joana Zans Alves en Dani Alves gaan regelmatig op vakantie. Zo bezochten ze in 2022 Parijs.

De carrière van Dani Alves

Dani Alves is geboren op 6 mei 1983 in Juazeiro, Brazilië. In zijn carrière heeft hij voornamelijk als rechtsback gespeeld, in de jeugd speelde hij als rechtsbuiten. Dani Alves begon zijn profcarrière bij Bahia, hier debuteerde hij op 11 november 2001 als basisspeler in de wedstrijden tegen Paraná Clube. De Braziliaanse rechtsback wist niet te scoren, wel wist zijn team te winnen met 3-0. 

In 2002 werd hij verkocht aan Sevilla. Ze wouden de Braziliaanse rechtsback gebruiken als rechtermiddenvelder, nadat Sergio Ramos vertrok, werd hij een linie naar achter geplaatst. Sindsdien speelt de man van Joana Zans Alves op de rechtsback positie.

Bij de Spaanse club speelde Dani Alves 233 wedstrijden, waarin hij 15 keer scoorde en 20 assists gaf. Na enkele succesvolle seizoenen bij Sevilla – werd de Braziliaan – verkocht aan FC Barcelona voor 35,5 miljoen euro. Hij ondertekende zijn contract op 2 juli 2008. 

De man van Joana Zans speelde in totaal uiteindelijk 408 wedstrijden voor FC Barcelona, waarin hij 22 keer scoorde en 105 assist gaf. Op 1 juli 2016 werd Dani Alves transfervrij overgenomen door Juventus. Naar iets meer dan 1 jaar, maakt hij, transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain, waarna hij 2 later de overstap maakte naar São Paulo. Sinds 23 juli 2022 speelt hij bij zijn nieuwe club ‘Universidad Nacional’.

Het vertrek naar Club Universidad Nacional

Sinds juli 2022 staat Dani Alves onder contact bij Club Universidad Nacional. Dit is een Mexicaanse voetbalclub uitkomend op het hoogste niveau. Oorspronkelijk, komt de club uit Mexico-stad. Thuiswedstrijden spelen ze in het ‘Estadio Olímpico Universitario’. Dit is een voornamelijk olympisch stadion. In het stadion kunnen 72.000 mensen.

Het lijkt één van de laatste clubs te zijn van de 39-jarige rechtsback. Hij heeft er een fantastische carrière op zitten.

De interlandcarrière van Dani Alves

Op 10 oktober 2006 maakte Dani Alves zijn debuut voor de nationale ploeg van Brazilië. Voor zijn geboorteland kwam hij 125 keer uit, waarin de rechtsback 8 keer scoorde. In zijn debuutwedstrijd – tegen Ecuador – kwam hij in de 68e minuut in het veld. Maicon verliet het veld, waarna hij zijn debuut maakte. De wedstrijden wonnen ze uiteindelijk met 1-2.  Kaká en Fred scoorde voor Brazilië.  Félix Borja, scoorde voor Ecuador. 

Dani Alves: vermogen en salaris

Op dit moment verdient Dani Alves zo’n 3,3 miljoen euro per jaar. Omdat hij jaren gevoetbald heeft, heeft de Braziliaanse rechtsback al veel geld verdiend. Dani Alves heeft een geschat vermogen van 65 miljoen euro.