Spelersvrouw.nl

Jim Ooms de vriend van Felice Albers

Jim Ooms is de vriend van Felice Albers, een Nederlandse hockeyster voor de ploeg van Amsterdamsche Hockey & Bandy Club (AH&BC). Ook schittert ze in het Nederlandse vrouwenelftal én studeert ze nog op de Hogeschool van Amsterdam.

Jim Ooms vriend Felice Albers

Jim Ooms komt uit Utrecht en heeft gestudeerd op het Revius Lyceum in Doorn. Tegenwoordig woont hij in Utrecht en is hij al jarenlang stapelgek op zijn vriendin Felice Albers, die ook uit de omgeving van Utrecht komt. Zij duikt in de boeken voor de opleiding Bedrijfskunde op de Hogeschool van Amsterdam, maar hoopt natuurlijk helemaal door te breken als hockeyster. Dat is haar échte passie.

Felice Albers hockeyster Nederland

Felice Albers is opgegroeid in een voetbalfamilie, maar begon al op haar vijfde met hockey bij Qui Vive in De Kwakel. “Al mijn vriendinnetjes zaten op hockey. Toen ik ging kijken was ik meteen verkocht. Ik vind het leuk om met mijn maatjes op het veld te staan”, vertelde ze al eens aan het Amstelveens Nieuwsblad.

Op twaalfjarige leeftijd maakte Felice Albers de overstap naar Amsterdam, waar ze inmiddels in het eerste van Amsterdamsche Hockey & Bandy Club uitkomt. Maar dat betekent niet dat haar honger naar meer nu gestild is, want ze heeft nog genoeg doelen: “Meedoen aan de Olympische Spelen en internationale toernooien bijvoorbeeld. De concurrentie, zeker bij oranje, is moordend. Dat betekent overigens niet dat de sfeer niet goed is: binnen het veld ga je er weliswaar vol voor, je doet immers mee om jezelf in de selectie te spelen. Maar buiten het veld gaat iedereen goed met elkaar om.”

Hockeyster én studiebol

En ondertussen studeert Felice Albers zoals gezegd dus óók nog eens. “Tot dusver is het goed te combineren. Het vraagt wel een strakke planning. En soms is het lastig om trainingskampen en tentamens te combineren. Gelukkig denken de mensen van de Hogeschool van Amsterdam goed mee. Ik mag tentamens thuis doen, of opdrachten, indien nodig, later inleveren.”

En dus blijft ze rustig doorstuderen: “Naast hockey wil ik zo lang mogelijk studeren. Wellicht ga ik hierna een studie rechten doen. Eerst mijn huidige studie afronden, dan zie ik wel weer verder.” Wat zal de vriendin van Felice Albers, Jim Ooms, trots op haar zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jim (@jimooms)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Felice Albers (@felicealbers)