Spelersvrouw.nl

Jeroen Le Duc vriend van Jorien ter Mors

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 18 oktober 2019

Laatst Geüpdatet: 21 juni 2023

Jeroen Le Duc is de vriend van Jorien ter Mors, een Nederlandse langebaanschaatsster én shorttrackster. Ze leerden elkaar in 2014 kennen, en de vonk sloeg al vrij snel over tussen hen. Door omstandigheden kwam er nog geen huwelijk, maar met de liefde zit het wel goed.

Inhoudsopgave

Jeroen Le Duc vriend Jorien ter Mors

Jeroen Le Duc en vriendin Jorien ter Mors zouden hun liefde in 2017 gaan bekronen met een huwelijk, maar last-minute werden die plannen toch gecanceld.

Reden was het feit dat ze geen financiële middelen meer hadden om een droombruiloft te bekostigen, nadat Jorien in conflict kwam met iSkate.

© Instagram

Jorien ter Mors en Jeroen Le Duc stellen trouwplannen uit

Jarenlang schaatste ze voor die ploeg, maar ze zag geen cent door financiële problemen. Inmiddels is iSkate failliet, en wacht Jorien nog op haar geld. Hopelijk komt dat er, zodat Jorien ter Mors en vriend Jeroen Le Duc alsnog in het huwelijksbootje kunnen stappen.

In de Story onthulde Jorien bovendien dat ze wel kinderen zou willen met haar geliefde. Maar nu nog niet. “Als ik een kind wil, stop ik met topsport. Ik ga er geen jaartje uit voor een kind, om dan weer terug te keren. Maar op dit moment is dat niet aan de orde.”

Ze is inmiddels naar 16 jaar gestopt met schaatsen, het deed haar pijn in het hart, maar het was tijd voor een nieuw leven.

Jeroen Le Duc strijdt actief tegen ziekte van Crohn

Jeroen Le Duc is oprichter van Crohn Proof en De Darmspecialist. Hij is zeer actief in de strijd tegen de ziekt van Crohn. Op GrootHeerenveen.nl vertelt hij: “In eerste instantie begon ik met een online lesmodule.”I

“Ik deed een oproep op Facebook om te zoeken naar geïnteresseerden. Een vrouw uit België reageerde. Ze had gedurende vijf jaar iedere dag continu pijn in haar buik, waarbij zelfs een gedeelte van haar darmen was verwijderd.”

“We begonnen aan de samenwerking.” Ik stelde een programma per twee weken voor haar op. Na vier maanden was zij ook pijn en klachtenvrij en was ze in overleg met haar arts gestopt met haar medicatie. Deze methode veranderde letterlijk haar leven. Dit gaf me een enorme boost. “Dat ik op de goede weg zat.”

Jorien ter Mors oud-langebaanschaatsster

Jorien ter Mors langebaanschaatsster

En dus pakte Jeroen door, al heeft hij gelukkig ook nog genoeg tijd om door te brengen met zijn Jorien ter Mors, winnares van de gouden medaille op zowel de 1500 meter als de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen in 2014, in Sotsji.

We mogen dus wel stellen dat Jorien ter Mors en vriend Jeroen Le Duc een ambitieus, succesvol en doortastend koppel vormen. Hopelijk mag het spoedig alsnog in een droombruiloft resulteren!