Spelersvrouw.nl

Janke Dekker vrouw van Tom Egbers

Janke Dekker vrouw Tom Egbers

Janke Dekker is de vrouw van Tom Egbers, een Nederlandse presentator en verslaggever die onder meer NOS Studio Sport en Voetbal presenteerde. Zijn grote liefde Janke is ook vaak op de tv te zien geweest.

Inhoudsopgave

Janke Dekker vrouw Tom Egbers

Janke Dekker is in 1963 geboren in Beilen. Na het behalen van haar gymnasium-diploma ging ze door op de Toneelacademie in Maastricht en later op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Haar eerste grote prestatie was een nominatie voor de Musical Award, met haar rol als Emily in The Hired Man.

Verder heeft Janke Dekker als regisseuse en producente aan de wieg gestaan van vele theaterproducties, onder meer namens haar eigen bedrijf Janke Dekker Producties. Ook spendeert de vrouw van Tom Egbers veel tijd aan haar rol als bestuursvoorzitter van van MORES.online, een platform dat zich richt op het weren van ongewenste intimiteit en omgang in de podiumkunsten-, televisie- en filmsector.

Tom Egbers kreeg hartinfarct in Griekenland

In 1991 gaven Tom Egbers, geboren Almeloër met Britse roots, en zijn liefde Janke Dekker elkaar het ja-woord. Er volgden twee kinderen en een uiterst gelukkig huwelijk. Zo had Tom ontzettend veel aan Janke nadat hij in 2019 plots getroffen werd door een hartinfarct, waardoor hij tijdelijk – en uiteindelijk ook helemaal – stopte als gespreksleider bij Studio Voetbal.

“Het was in Griekenland, ik was op vakantie”, vertelde Tom al eens over het noodlot dat toesloeg, in een uitzending van De Wereld Draait Door. “Op een zeker moment hing er een Griekse cardioloog boven me, die zei: ‘Mister, you have a heart attack’. Ik zag het gezicht van mijn vrouw Janke en dacht: het zal toch niet waar zijn? En zij moest weg. De deur ging dicht en ik zag de paniek in haar ogen.”

Vrouw Janke sleept Tom er doorheen

“Ik zag een lamp boven me en werd weggereden naar wat ze een intensive care noemen. Ik dacht: het zou toch wel triest zijn als een lamp in het plafond van een Grieks ziekenhuis het laatste is wat ik zie.’ Maar ik dacht ook: ik ben nog niet klaar, ik wil nog zo veel. Maar het is goed afgelopen gelukkig.”

En in de Story reageerde Tom Egbers’ vrouw Janke Dekker: “Bij mij komt er een soort oerkracht los als er iets misgaat. Ik kan dan alles aan, echt álles. De paniek en de tranen komen pas later, ik ga er eerst voor zorgen dat het allemaal goed is. (…) De allerleukste uitspraak van de cardioloog aldaar was: Nou, één ding heb je hiervan geleerd: voortaan altijd naar je vrouw luisteren!”

Dit bericht bekijken op Instagram

In het #walhalla op #vrouwendag. 4 mannen in de zaal en de mijne is er 1 van. #FiereVrouwen GoodGirl

Een bericht gedeeld door Janke Dekker (@jankedekker) op