Spelersvrouw.nl

Jadon Sancho: zijn mysterieuze vriendin, zijn megasalaris en zijn bliksemcarrière

Jadon Malik Sancho is een in Londen geboren Engelse voetballer. Je zal hem vaak in het veld zien als vleugelspeler. Hij verruilde Manchester City voor Borussia Dortmund in 2017 en maakte zijn debuut bij het Engels voetbalelftal in 2018. In 2021 verkaste hij na een sterk EK naar Manchester United. Dit is Sancho in een notendop.

Inhoudsopgave

Jong talent

Sancho was nog maar zeven jaar oud toen hij al opgepikt werd door de jeugdopleiding van Watford. Toen Sancho klaar was voor het echte werk in 2015 verruilde hij die voor Manchester City. In 2017 verruilde hij die echter voor de Duitse club Borussia Dortmud. Daar had de Duitse club 8 miljoen pond voor over. Hij werd ook meteen in de basis opgenomen bij de Duitse club in het eerste elftal. Hij naam het rugnummer 7 over van Ousmane Dembéle die naar FC Barcelona was vertrokken. Sancho debuteerde in 2017 bij het elftal van de Duitsers. Dit was tijdens een wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt. Van Peter Bosz, de toenmalige Nederlandse coach, mocht Sancho zes minuten voordat de wedstrijd was afgelopen invallen voor een andere speler. Met die invalsbeurt kreeg Sancho de eer om de eerste Engelse speler te zijn in het eerste elftal van Borussia Dortmund. 

Sancho’s prestaties

Op 21 april maakt Sancho echter zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. En niet zomaar een want hij scoorde het openingsdoelpunt in de wedstrijd tegen Bayer Leverkussen. Verder zat er niet veel in voor de Engelsman tijdens het seizoen van 2017/18. Hij scoorde namelijk een keer in twaalf wedstrijden. Zijn Europese debuut kwam op 18 september 2018. De Engelsman mocht voor het eerst spelen voor Borussia Dortmund tijdens de Champions League. Hij startte in de basis tegen Club Brugge. Hij zette hier wel een knappe prestatie neer want hiermee was hij de eerste Engelsman die het zo ver wist te schoppen dat hij voor een buitenlandse club in de Champions League mocht spelen. Borussia Dortmund was duidelijk heel erg blij met de Engelsman en bood hem daarom een contract aan tot medio 2022. Sancho maakte zijn eerste Europese doelpunt niet zomaar tegen een club, maar tegen Atlético Madrid. Maar Sancho wist pas echt goed te presteren in het derde seizoen bij Dortmund, die van 2019/20. Hij was in dat seizoen bij heel veel goals betrokken vanwege zijn assists of eigen doelpunten. Op 31 mei wist Sancho zelfs een hattrick te scoren. Daarmee werd hij met zijn 20 jaar de jongste speler ooit die 30 doelpunten op zijn naam had staan in de Bundesliga. Zijn contract werd natuurlijk toen verlengd bij Dortmund tot medio 2023. 

Terug naar Engeland

Sancho heeft zichzelf dus bewezen als een sterke speler en daarom maakt hij ook deel uit van het Engels voetbalelftal. Hij begon al bij Engeland -16 en -17. Hij bereikte toen zelfs de finale van het EK-17 van 2017. Ondanks dat Engeland toen uiteindelijk wel heeft verloren kreeg Sancho wel de prijs voor meest waardevolle speler van het toernooi. Sancho mocht later aan de bak voor het Engelse voetbalelftal en zat ook in de selectie van het EK 2021. In de zomer van 2021 keerde hij ook in clubverband terug naar Engeland, door te tekenen bij Manchester United, dat zo’n 100 miljoen euro voor hem betaalde aan Dortmund.

Salaris en vermogen Jadon Sancho

De transfer naar Manchester United doet de kassa flink rinkelen in huize Sancho. Zijn lucratieve contract zorgt ervoor dat hij liefst 350 duizend euro per week gaat verdienen, dat is zo’n 18 miljoen euro per jaar. Daarmee is hij na David de Gea de best verdienende speler. Sancho tekent tot de zomer van 2026, waardoor hij in vijf jaar tijd dus zo’n 80 miljoen euro gaat verdienen. Zijn vermogen zal rond die tijd dus waarschijnlijk de 100 miljoen benaderen.

Mysterieuze vriendin

Officieel zou Jadon Sancho geen vriendin hebben, maar toch werd hij in de zomer van 2021 gespot op een jacht bij Ibiza met een beeldschone dame. Wie deze vriendin is, is niet bekend. Evenmin is duidelijk of zij een relatie hebben.