Spelersvrouw.nl

Jacky Schoenaker, vriendin van Erik Cummins én hockeybabe

Jacky Schoenaker de vriendin van Erik Cummins

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 13 maart 2015

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

Velen dromen ervan, maar Erik Cummins heeft het voor elkaar. De doelman heeft één van de prachtige dames van het Nederlands hockeyteam gescoord. Cummins is sinds eind 2014 samen met Jacky Schoenaker.

Wanneer de vonk tussen Jacky Schoenaker en Erik Cummins exact oversprong is niet helemaal duidelijk, maar tortelduifjes poseren tijdens het NOC*NSF gala voor het eerst op in hun Instagram-accountjes. Sindsdien zijn Schoenaker en Cummins samen romantisch naar Berlijn geweest.

En we moeten toegeven.. Erik en Jacky passen best prima bij elkaar. De doelman van Go Ahead Eagles is geen lelijke vent, maar ook zijn hockeychick mag er wezen: fraai koppie, mooi atletisch lichaam en lieve lach. En beiden zijn natuurlijk behoorlijk sportief!

Overigens is inmiddels wel duidelijk dat Jacky Schoenaker een voorliefde heeft voor voetballers. Niet zo gek, aangezien haar vader Dick Schoenaker geen onverdienstelijke speler was. Ze zag hem echter nooit zelf spelen: ,,Hij stopte in 1985, ik werd geboren in 1988. Ik ging als kind wel altijd mee naar sportpark De Toekomst. Zag ik hem bij de veteranen en Lucky Ajax voetballen”, vertelde ze de Volkskrant.

Jacky Schoenaker vriendin Erik Cummins

Jacky Schoenaker had tussen 2008 en 2011 een relatie met Daley Blind, waarover ze in interviews steevast weigert te praten. Hun relatie werd publiekelijk door de kortstondige flirt tussen Ellen Hoog en Gregory van der Wiel, al beweren de twee nog altijd bij hoog en bij laag dat ze ooit iets gehad hebben.

De blondine woont tegenwoordig samen met teamgenoot Kitty van Male. Erik Cummins wist de spotlights te halen toen hij in augustus 2014 als keeper een doelpunt wist te maken. In de wedstrijd tegen Excelsior wilde de Rotterdammer (ook vriendin Jacky Schoenmaker is overigens Rotterdamse) een lange pass geven op spits Alex Schalk, maar de bal schoot door en vloog over Excelsior-keeper Jordy Deckers heen.

Erik Cummins en Jacky Schoenaker zijn op Facebook al wel bevriend, maar durfden hun relatie vooralsnog niet wereldkundig te maken op het medium.

1 comment