Spelersvrouw.nl

Isabelle Pikaar, de vrouw van Johan Derksen

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 11 april 2014

Laatst Geüpdatet: 18 juni 2023

Isabelle Pikaar is de vrouw van Johan Derksen. Hij is de onbetwiste keizer van het Nederlandse voetballandschap. Heeft over alles en iedereen een mening en kent weinig schroom die – weliswaar tegen betaling van een gage van naar verluidt 400.000 euro per jaar – in de uitzending van Voetbal Inside te verkondigen. Maar wie is de sterke vrouw waarvan Johan Derksen altijd maar hoopt dat ze niet kijkt? Haar naam luidt Isabelle Pikaar.

Inhoudsopgave

Isabelle Pikaar vrouw Johan Derksen

Isabelle Pikaar is de vrouw achter Johan Derksen. Lang bleef ze buiten de spotlights, tot Derksen zich met Isabelle liet fotograferen en interviewen in het blad LINDA. Ze spraken daarin over het geheim van een goed huwelijk: “Wij zijn niet van die types die vinden dat ons huwelijk een sprookje is. Misschien dat we wel overeind blijven omdat we realist zijn.” Verliefd is hij naar eigen zeggen al jaren niet meer. Derksen, vader van twee dochters en een stiefzoon, maakt er bovendien geen geheim van dat Isabelle (12 jaar jonger dan ‘de Snor’) de dienst uitmaakt in hun fraaie optrekje in Oudewater, dat zij in 2016 te koop zetten.

Tragische dood eerste vrouw
In Oudewater en Grolloo trekt Johan Derksen zich graag terug in zijn muziekkelder, waar meters aan cd’s en muziekprullaria te vinden zijn. Hij heeft een broertje dood aan vrolijke commerciële muziek. Hoe melancholischer, hoe mooier. Sinds de tragische dood van zijn eerste vrouw (ze overleed enige tijd nadat Derksen haar bewusteloos onderaan de trap had gevonden) maakt hij zich niet meer zo druk om de waan van de dag in het voetbal. Hij hertrouwde later, maar die liefde hield geen stand en leidde tot een scheiding. Zijn huwelijk met Isabelle is derhalve het derde van Derksen.

Vrouw Johan Derksen Isabelle Pikaar

De derde vrouw van Johan Derksen, Isabelle Pikaar

Vrouw van Johan Derksen Isabelle Pikaar

Isabelle Pikaar is één van de weinige personen voor wie Derksen daadwerkelijk ontzag heeft. Wanneer hij in de uitzending weer eens ordinaire praat over zijn buitenlandse escapades of over Linda de Mol heeft geuit, hoopt hij altijd maar dat zijn vrouw niet heeft gekeken naar VI. Naar eigen zeggen zijn Johan en Isabelle behoorlijk verschillend en hebben zij weinig raakvlakken. Waar Derksen houdt van Amerikaanse muziek en films, kijkt Isabelle volgens Johan het liefst naar moeilijke Filmhuis-voorstellingen. En als ze dan meegaat naar een concert van één van Johan’s favoriete artiesten, zit ze gapend op haar horloge te kijken..

Dwarse hond
Tot enkele jaren terug koesterden Johan en Isabelle de wens om zich in de Verenigde Staten te gaan vestigen zodra de voormalig VI-hoofdredacteur 65 zou worden. Hoewel dat moment inmiddels gepasseerd is, wonen ze nog altijd in Oudewater. Wel heeft het gezin uitbreiding gekregen van een dwarse pup.

Critici vinden dat Derksen zijn journalistieke ziel al lange tijd geleden aan de commercie heeft verkocht. Hij en zijn vrouw Isabelle lijken daar maling aan te hebben. Zij maken zich vooral druk of RTL en de Nederlandse Energie Maatschappij op tijd het verschuldigde geld overmaken.

Headerfoto: orangepictures

2 comments