Spelersvrouw.nl

Irina Shayk, de ex-vriendin van Cristiano Ronaldo

Ex-vriendin Ronaldo

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 2 mei 2014

Laatst Geüpdatet: 8 juni 2023

Alles aan Cristiano Ronaldo is wereldklasse. Zijn trap, zijn snelheid, zijn looks en zeker ook zijn liefdes. Tussen 2010 en 2015 is de Portugese superster samen met vriendin Irina Shayk. De Russische schone was voorbestemd om gevierd pianiste te worden, maar bleek qua uiterlijke schoonheid nog succesvoller te kunnen zijn. De één jaar jongere ex-vriendin van Ronaldo is veelgevraagd model van kledingmerken en modetijdschriften. En zeg nou zelf: dat vinden wij helemaal niet erg.

Eigenlijk luistert de ex-vriendin van de Real Madrid aanvaller overigens naar de naam Irina Shaykhlislamova, maar ja.. dat bekt natuurlijk niet echt lekker internationaal gezien. Om die reden presenteert deze bloedmooie Russin zich als Irina Shayk. Ze is de vrucht van een vader die mijnwerker was en een moeder die pianiste en muziekles gaf. Haar vader, een zogenaamde Tartaarse afstammeling, stierf overigens al op haar veertiende, waardoor moeder opdraaide voor de opvoeding. Hard werken: twee baantjes en twee dochters groot brengen.

Wat dat betreft had Irina het met Cristiano Ronaldo beter voor elkaar. De Portugees toucheert naar schatting zo’n 21 miljoen euro per jaar, los van alle mega sponsordeals waarin hij met zijn ijdele hoofd nog figureert. Ook Irina timmert aardig aan de weg. Zo heeft ze een filmrolletje in Hercules en poseerde naakt in de fotoshoot met R. Kelly (Juist ja, die van I believe I can fly..) in V-magazine.

Irina Shayk, ex-vriendin van Cristiano Ronaldo

Nederland leerde haar met name kennen tijdens de verkiezing rondom de Gouden Bal, waar Cristiano Ronaldo in 2014 voor het eerst tot de beste speler van de wereld werd gekozen. Irina Shayk liep aan de arm van Ronaldo over de rode loper. Vooral haar blik viel op, zo ook bij René van der Gijp. “Die kijkt h’m uit je broek”, was zijn heldere analyse over Irina.

Toch heeft de bekendheid, de glamour en het fortuin ook een keerzijde: Cristiano en Irina zijn constant mikpunt van de paparazzi, roddels en geruchten. Haters van Ronaldo zeggen zeker te weten dat hij homoseksueel zou zijn, terwijl om aandacht verlegen vrouwen beweren juist een affaire te hebben gehad met de rappe spits. Zoals de Braziliaanse Andressa Urach, die vorige jaar stelde het bed te hebben gedeeld met Ronaldo. ,,Het was geweldig. Zijn lichaam is perfect, net als die van een Griekse god. Hij kreeg er maar geen genoeg van en bleef maar over mijn achterwerk praten.”

De relatie tussen Cristiano Ronaldo en Irinia Shayk strandt uiteindelijk begin 2015. Over de reden verschillen de lezingen: er wordt gezegd dat Ronaldo de stekker eruit heeft getrokken omdat het niet boterde tussen zijn moeder en Irina, maar anderen stellen dat het de Russische schone was die een punt zette achter de relatie omdat de Portugese vrouwenmagneet vreemd zou gaan bij de vleet.

Irina Shayk Cristiano Ronaldo vriendin (1)
Irina Shayk combi Cristiano Ronaldo

Foto: © Re-MEDIOS Publicitarios en Alexis